Ronko se vraća u Gradsku kuću

Ronko i Puač
(FOTO: 034 Portal)

30.11.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 12302

Kako su mnogi simpatizeri pa i članovi požeškog SDP-a i sumnjali, danas je potvrđeno. Iza nedavnih izbora Tamare Puač na mjesto predsjednice SDP-a Požega stoji nitko drugi nego Zdravko Ronko.

Dokaz ovakve tvrdnje može se iščitati u njenom prvom potezu, a to je kako neslužbeno doznajemo, aktivacija vijećničkog mandata Zdravka Ronka u Gradskom vijeću Grada Požege.

Da to označava povratak Ronkove politike na velika vrata kroz lik i djelo nove predsjednice, odnosno da je Tamara poslužila Ronku kao lutka na koncu za njegove namjere polako će svima postati jasno.


Iako je ona intelektualna, slobodnomisleća baza članova i simpatizera SDP-a kao novog predsjednika vidjela Luku Samardžiju, snažnog intelektualca, obiteljskog čovjeka te sina umirovljenog brigadira Hrvatske vojske, to se nije dogodilo. Uz malen broj izašlih birača SDP-a, Ronko se potrudio svojim utjecajem i za njega poznatim metodama, osigurati Tamari 56 spasonosnih glasova kako bi i dalje ostao u igri. Jer realna opasnost za njega je bila ta da na čelo požeškog SDP-a bude izabran netko tko se usudi imati svoje mišljenje i na njemu graditi novu politiku okupljanja, prosperiteta i novih ideja. Takvo što "starom mačku" nikako ne bi išlo u prilog i karijera bi mu završila zajedno sa saborskim mandatom.


Već je i vrapcima na grani poznato kako je Ronko u velikoj mjeri očistio stranku od njemu nepoželjnih kadrova i to kako bi smanjenu bazu što bolje kontrolirao i sebi osigurao stranački utjecaj te mogućnost ponovne kandidature za šefa ŽO SDP-a Požeško-slavonske a time, najvjerojatnije i novi saborski mandat, jer to nitko drugi po njemu ne zaslužuje!

Da se iza navedenog krije nešto drugo i sami bi voljeli povjerovati, no poznajući navike i političke apetite navedenog čelnika teško je procijeniti da će biti drugačije, uostalom, vama dragi čitatelji koji aktivnije pratite naše retke, ako još nije ubrzo će postati jasno…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI