Pokušaj medijskog linča nad poznatom Požežankom Kristinom Čuljak

Kristina Čuljak s HOS-ovom majicom
(FOTO: facebook)

28.11.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 19509

Poznato je da sam ja ljevičar i kako bi mogli samo nagađati, da, svakodnevno dobivam mailove, poruke i pozive mržnje, što je u ovim krajevima normalno. No, nije poznato da sam uz ljevičara i veliki domoljub, Katolik i ponosni Hrvat. Osobni krug ljudi s kojima komuniciram i s kojima dijelim mišljenje su visokopozicionirani SDP-ovci, poput recimo Davora Bernardića, isto tako mogu se pohvaliti da imam dobre odnose i s nekim HDZ-ovcima, čak i onima s vrha, no na lokalnoj sam razini u kontaktu s raznim političkim strujama.

Tu bih mogao nabrojati gradonačelnika Požege Darka Puljašića, gradonačelnicu Pleternice Jozić Antoniju, gradonačelnika Kutjeva Budimira, to je samo jedan dio mojih poznanika s desne strane. Što se tiče lokalnih SDP-ovaca, dobar sam s Ivanom Vlahovićem, Mitrom Obradovićem i Domagojem Soukupom. Nadalje, tu su i čelnici Živog zida Spajić i Janeš, MOST-ovci Ante Franjić i Stjepan Franjić, HDSSB-ovka Josipa Miličević, te mnogima drugima s kojima sam također u korektnim odnosima.

Uz njih sve, dobar sam i s HSP-ovcem Draženom Muljevićem i bivšom potprijedsjednicom županijske skupštine Kristinom Čuljak.


Poznato je da je Kristina Čuljak možda malo više desno nastrojena nego većina Požeštine, uzrok tome je njezina prošlost i obitelj koja je jako domoljubna, što je apsolutno razumljivo. Kristinu poznajem osobno i često smo sjedili u društvu jedne manjine u Hrvatskoj. Nikad, ali baš nikad, nisam osjetio rasističku ili nacionalnu mržnju prema bilo kome, uvijek sam imao dojam da je Kristina, u prvom redu, zaista iskrena i domoljubna osoba po uzoru na onu "Tuđe poštivaj, svoje čuvaj!".


Danas je na index.hr objavljen članak koji pokušava našu Kristinu staviti u pogrešno svijetlo, a ja sam imao potrebu i želju reći svoje mišljenje.



Članak prenosimo u potpunosti, a vi samo odlučite i zaključite o čemu se tu zapravo radi.

Sami odlučite , prenosimo članak s indeksa , sami zaključite.

"KRISTINA Čuljak je upraviteljica sudske pisarnice Prekršajnog suda u Požegi. Kristina Čuljak je osim toga i bivša članica predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčević. Također, četiri godine odrađivala je posao potpredsjednice Skupštine Požeško-slavonske županije. Svoj mandat odrađivala je s čuvenim Alojzom Tomaševićem jer su bili na istoj listi HDZ/HSP AS.



Sudska namještenica Čuljak također ima i živopisan Facebook profil. Iako je odavno, još 2013. godine, izletjela iz jedne od nebrojenih frakcija HSP-a, čini se kako još uvijek gaji ideale koje ova stranka otvoreno zastupa.



Upraviteljica sudske pisarnice Prekršajnog suda u Požegi redovito objavljuje fotografije s motivima HOS-a. Pa je možemo vidjeti i u HOS-ovoj majici na kojoj piše ustaški pozdrav Za dom spremni. Ovu je fotografiju popratila komentarom "Neki kažu `smrt fašizmu`, al ne piše mi to u katekizmu...učili me moji stari".

Poslali smo upit požeškom Prekršajnom sudu. Zanimalo nas je što misle o fotografijama upraviteljice pisarnice. V.d. predsjednika suda Stjepan Japarić nam je poslao brzi odgovor.

"Ne znam kakve fotografije na svom Facebook profilu objavljuje upraviteljica sudske pisarnice, a ne `moje` sudske pisarnice, jer osobno nemam svoj Facebook profil, pa mi je vrlo teško pratiti tko što objavljuje. Ne znam kakav je stav ostalih zaposlenika suda, jer se nitko nije meni u tom smislu obratio, a osobno ne mogu još izgraditi svoj stav, jer kao što sam već rekao da ne znam kakve su fotografije, odnosno iste nisam niti vidio, a ista mi nikada nije ni rekla da objavljuje bilo kakve fotografije. Nemam komentara, jer, ponavljam, nisam ni vidio fotografije", napisao nam je."



Mi smo pak pitali Kristinu da nam kaže svoje mišljenje o cjelokupnoj situaciji, a ona nam je rekla da su joj majicu HOS-a u Vukovaru poklonili pripadnici IX. bojne HOS-a te ju je obukla iz poštovanja prema njima.

"Ah, daleko su nam dogurali mediji kada iz naftalina vade neku anonimnu bivšu političarku, trećeg ešalona. Što odražava određeni očaj tog medija. Na mom Facebook profilu nema nikakvih ustaških obilježja. Majicu HOS-a su mi poklonili u Vukovaru pripadnici IX. bojne HOS-a i iz poštovanja prema njima kao i njihovim poginulim suborcima majicu sam obukla, kao i onu 7., 4., 204. i ostalih brigada hrvatske vojske, imam i sve majice nogometne reprezentacije, Dinama, Hajduka, Cibalije, Marsonije, Rijeke, Dragovoljca, Cisse... Imam i majicu OSRH koju sam dobila od mladog hrvatskog vojnika u Kninu, a naručila sam si preko Wisha i majicu specijalne policije iz Lučkog koje koristim u teretani. U politici više nisam i sve što ispoljavam u svoje slobodno vrijeme je dio moje vedre naravi i šaljive prirode, vrištim, pjevam i uživam u životu. Nikada nisam vrijeđala tuđe osjećaje i poštujem sve znakovlje i nikom ne branim da nosi svoja obilježja, a i da su ustaška, smatram da nakon 70 godina nikoga ta obilježja ne bi trebala vrijeđati. Ovu tvrdnju potvrđuje i jedna presuda suda u Strasbourgu. Svatko u ovoj zemlji ima pravo na svoj folklor i u ovoj državi ima prečih tema koje bi koristile narodu. Grb HOS-a nisam registrirala ja nego ministarstvo uprave ove "demokratske" države u kojoj se uskoro nećemo moći ni slobodno kretati. ZDS, a vi odgonetnite šta to znači. Ja znam da će svatko vući na svoju stranu, a nakon par dana ću vam otkriti što znači. Moja obitelj je stradala u Domovinskom ratu i malo ljubomore određenih očajnika dođe mi onako da se ne uljuljam, obzirom da sam se stvarno maknula od svih i ne zanima me ni politika niti bilo kakvo napucavanje po ovoj napaćenoj zemlji", rekla je Kristina.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI