¨Tomašević više ne može biti župan, a pitanje isključivanja iz stranke rješavat ćemo u HDZ-u¨

Tomašević i Plenković
(FOTO: rtl.hr)

27.11.2017. | direktno.hr
Pregleda: 11296

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak u Budimpešti da župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević (HDZ) ne može ostati na svojoj funkciji ukoliko se pokažu točnima sve informacije o obiteljskom nasilju.

"Pitanje Tomaševićevog isključivanja iz stranke rješavat ćemo u HDZ-u, ali ono je efemerno. Meni je ono što je bitno da on u ovakvim okolnostima kao izabrani župan ukoliko se pokaže sve ovo što je izašlo u javnost točnim, ne može ostati na funkciji koju ima. To je poruka koju sam jasno prenio", rekao je premijer novinarima u Budimpešti gdje je sudjelovao na sastanku na vrhu predsjednika vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

"Ja od njega očekujem da preuzme odgovornost i u dogledno vrijeme shvati da u ovakvim okolnostima nije realno da obnaša dužnost župana", naglasio je premijer.


"Tu hoću biti sasvim eksplicitan".Odgovarajući na pitanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije, premijer je kazao da je "Hrvatska u procesu pripreme upućivanja tog dokumenta u Sabor. Nadležno ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku provelo je javnu raspravu. U ovom trenutku analizira i konsolidira sve prijedloge u svezi s tim zakonskim aktom. Kada dokument bude u cijelosti spreman, ići će u daljnju proceduru", naglasio je premijer.


Požeško-slavonska policija podnijela je početkom listopada kaznenu prijavu protiv 56-godišnjeg požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nanošenja tjelesne ozljede svojoj supruzi te mu je izrekla i zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da se Tomašević 2. listopada, u večernjim satima nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega ga je kazneno prijavila za kazneno djelo "tjelesna ozljeda" te prekršajno zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Policija je Tomaševiću oduzela pušku za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

izvor: www.direktno.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI