17. Memorijalni pohod na ¨Anđinu baraku¨ u spomen pogibije 11 branitelja na Papuku

Pohod na Anđinu baraku
(FOTO: arhivska fotografija)

25.11.2017. | PD Mališćak
Pregleda: 3957

Planinarsko društvo Mališćak ove godine po sedamnaesti puta organizira planinarskiMemorijalni pohod na "Anđinu baraku" u spomen na pogibiju 11 hrvatskih vojnika na Papuku02.12.1991. godine.

Svake godine na pohodu okupi se veliki broj planinara iz cijele Hrvatske.

Od 2014. godine u sklopu Memorijalnog pohoda organiziramo i atletsku utrku na 10 km, s ciljemkod spomenika na "Anđinoj baraci". U utrci sudjeluje stotinjak trkača iz cijele Hrvatske, a posebno nasraduje dolazak trkača koji su hrvatski branitelji i trčanjem odaju počast kolegama koji su položili svoježivote za Domovinu.


Sve aktivnosti se odvijaju pod pokroviteljstvom Općine Velika, Turističke zajednice OpćineVelika te Požeško-slavonske županije, a u organizaciju su volonterski uključeni članovi našegplaninarskog društva uz pomoć prijatelja iz drugih udruga s područja Općine Velika i naše županije.Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite na Memorijalnom pohodu.


Pohod će biti održan 26. studenog 2017. godine.

Okupljanje je ispred crkve Sv. Augustina uVelikoj od 8.30 h, a polazak je u 9.00 h.

Trasa pohoda: Velika – Stari grad – Lapjak – Nevoljaš – "Anđina baraka" (spomenikbraniteljima na cesti Velika – Jankovac)Kod spomenika na Anđinoj baraci (očekivano oko 11.30 - 12.00h) održati ćemo kratku molitvu izapaliti svijeće kako bi odali dužno poštovanje poginulim braniteljima.

Za sve sudionike će biti osigurana zakuska (tradicionalni kruh i mast) te topli čaj i kuhano vino.

Povratak u Veliku planiran je do 16.00 h.

U sklopu memorijalnog pohoda održava se i 4. utrka na 10 kilometara od Velike do "Anđinebarake" pod nazivom "Papučki cener". Start utrke je u 10.30 h ispred zgrade Parka Prirode Papuk.

Za dodatne informacije obratite se na:

091/395 9504 (Leonardo Perinović)
098/160 4468 ( Mario Perić )

PD "Mališćak"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI