Turković: ¨Nije nam cilj rušiti rekorde u prehodanim kilometrima, želimo da planinarenje bude užitak¨

HPD Gojzerica
(FOTO: M.M.)

24.11.2017. | HPD GOJZERICA
Pregleda: 4625

U Požegi 22.studenog osnovano je novo planinarsko društvo- HPD Gojzerica, Požega.

30-ak istinskih zaljubljenika u prirodu i planinarenje odlučili se ekipirati i posvetiti onome što najviše vole, a to je planinarenje.

- Nije nam cilj rušiti rekorde u prehodanim kilometrima ili osvojenim vrhovima, već želimo da nam planinarenje bude užitak koji neće sputavati kadrovske i organizacijske nesuglasice. Mi samo želimo što više vremena provesti u prirodi i stoga pozivamo mlade da nam se pridruže, da doista dožive sve ono što planina i općenito boravak u prirodi nude. Planinari kažu "Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje". I to je doista tako - poručuje Višeslav Turković, predsjednik HDP Gojzerica.






Uz redovite izlete u obližnja gorja tu su i vikend-izleti na neke od brojnih hrvatskih vrhova te jedan višednevni planinarski pohod u visoka gorja. Iza ekipe iz Gojzerice su već Solunska glava u Makedoniji, Olimp s najvišim vrhom Mytikas u Grčkoj, Maljovica i Musala u Bugarskoj, Triglav, Mangart, Grossglockner, Monte Rosa i mnogi drugi vrhovi, a svoje iskustvo i ljubav prema planinarenju žele prenijeti i na mlade naraštaje.

- Svaki boravak u prirodi poziva na novu avanturu jer planine su neiscrpne i gotovo će vas uvijek iznenaditi svojom ljepotom. Planinarenje je sport itekako važan za vaše zdravlje, fizičko, ali prije svega i duhovno. Stoga nam se pridružite, vrata HPD Gojzerica su vam širom otvorena - pozvao je Turković.

Društvo trenutačno okuplja 30-ak iskusnih planinara, a tu su i planinarski vodiči, biolozi, alpinisti.....

U tijeku je rješavanje papirologije. Od Grada Požege pokušat će dobiti prostor za mjesečna okupljanja na kojima će se utvrđivati plan izleta i ostale aktivnosti društva.




Osnivanje HPD Gojzerica pozdravila je dugogodišnja planinarka Nada Banović iz HPD HZZO Požega. Članovima "Gojzerice" ponudila je svu potrebnu pomoć u radu te izrazila zadovoljstvo ovakvom inicijativom u cilju promicanja planinarstva u Požegi.

Upravni odbor HPD Gojzerica čine Višeslav Turković – predsjednik, Ivan Papac – potpredsjednik, Damir Birgeš – tajnik, Silvija Čajka – blagajnica, Lidija Galić – glasnogovornica društva, Ratimir Čajka, Mario Jakobović, Ivica Šnajder, Frano Barišić, Zdravko Matičević, Davorin Veir, Hrvoje Kozarić i Mario Babić.

Nadzorni odbor HPD Gojzerica: Fabijan Barišić, Ivan Svjetličić i Mihael Rukavina.

Sud časti HPD Gojzerica: Tomica Marinac, Milan Mršić i Igor Pejić.

Likvidator HPD Gojzerica: Kristina Turković


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI