Ministarstvo uprave saziva sjednicu Općinskog vijeća u Jakšiću

Općina Jakšić
(FOTO: M.M.)

24.11.2017. | Z.B./M.R.
Pregleda: 6250

Nakon odbijanja sazivanja sjednice Općinskog vijeća od strane predsjednika gsp. Domagoja Oreškog te i osobno načelnika gsp. Ivice Kovačevića a što su bili dužni po Poslovniku o radu Općinskog vijeća na traženje i pisani zahtjev Oporbene petorke slijedom pravilnika o postupanju sjednicu saziva Ministarstvo uprave RH.

To je prvi puta od osnutka Požeško slavonske županije da Središnje tijelo zaduženo za lokalnu upravu i samoupravu pribjegava ovoj metodi rješavanja problema funkcioniranja u ovomu slučaju legalno i legitimno izabranog predstavničkog tijela Općine Jakšić.

Ovo je još jedna potvrda potpunog svrstavanja gsp. Oreškog na stranu i čuvanja dostignutih privilegija gsp. Kovačevića i Interesne skupine kojoj je na čelu.


Ovo je nadalje i potvrda očajničkog nastojanja gsp. Kovačevića da zadrži dostignute velike pogodnosti i privilegije koje je isposlovao i istrgovao uz potporu prošlog saziva Općinskog vijeća.


U dopisu Ureda državne uprave za Požeško slavonsku županiju ( u prilogu članka) razvidno je i kristalno jasno kojoj kukakvičkoj metodi su pristupili dvojica gore imenovanih aktera naravno u međusobno ortačkom dogovoru ne bi li ishodili što kasnije sazivanje sjednice Općinskog vijeća sa krajnjim ciljem da se ne zadire u sve one tantijeme i financijske koristi koje crpi gsp. Kovačević na uštrb najsiromašnijih i najpotrebitijih stanovnika Općine.




Također ističemo i svu pogubljenost gsp. Kovačevića koja je rezultat gubitka moći i stranačkog utjecaja dojučerašnjih njegovih osobnih zaštitnika gsp. Lucića i gsp. Tomaševića za ne povjerovati ali još uvijek aktualnog župana.

Ističemo da smo kao Oporbena petorka uspjeli usprkos velikim poteškoćama i otporima doprijeti do najviših razina nadzornih institucija RH te u razgovoroima sa čelnicima istih upozoriti na sva ona događanja koja Općinu Jakšić unazađuju i dovode je u apsurdne situacije na štetu iste a u korist pojedinaca.O aktivnostima puno više nakon sjednice Općinskog vijeća.

Ističemo nedavno zgotovljeni natječaj za studentske stipendije koji je okončan na način da je od 15 natječajem raspisanih stipendija iste dobilo njih devetoro a među inima kao i prošle godine dvije su odobrene djeci lokalnim obrtnicima pa se pitamo koji je to socijalni aspekt bio primjeren trenutku potreba da se natječaj okonča na isti način? Razlog zašto samo devet odobrenih od petnaest predviđenih jest činjenica koja je za gsp. Kovačevića irelevantna i smiješna a ta je da je bilo potrebno izdvojiti više od stotinu kuna troška u Uredu javnog bilježnika jer je gsp. Kovačević inzistirao na ovjerenoj dokumentaciji. On i ekipa oko njega ne mogu shvatiti na žalost realnu situaciju a to je da je većini obitelji taj financijski izdatak pored svih inih u ovomu trenutku nedostižan uz opasku da nisu niti sigurni da će im dijete dobiti tako potrebnu stipendiju a poučeni prijašnjim "transparentnim " natječajima.Iz svega toga se još jednom potvrđuje više negoli opravdan zahtjev Oporbene petorke da se stipendije dodjele svim redovnim studentima bez iznimke a nema ih puno. Kada smanjimo bezobrazno visoku plaću načelnika i zamjenika te uspijemo uvjeriti bahatog gsp.Kovačevića da nema pravo na putne troškove jer posjeduje osobni automobil kojega je Općina kupila,da nema pravo na naplatu dnevnica ( 4 i 5 tisuća kuna u prosjeku po putovanju) kada ima podmirene sve troškove, poteškoća s stipendiranjem neće biti. Ako isto može Općina Velika i nedavno u ratu razrušen i devastiran Grad Pakrac Jakšić mora na isti način skrbiti za svoju budućnost.

Svi Vi koji već niste odite do stare škole pokraj Crkve i pogledajte temelje buduće garaže koju financira Općina pa kad vidite gabarite zapitajte sami sebe je li moguće da ista košta stotinu tisuća kuna? Može biti ako je u sklopu zatvoreni bazen sa saunom no za sada nemamo potvrdu takve vijesti.

Upozoravamo i na kvalitetu izvedbe nogostupa kroz Eminovce a što ćemo detaljno elaborirati nakon sjednice Općinskog vijeća jer je iskop vrlo plitak a materijal koji puni iskop tj šljunak je vrlo upitne kvalitete jer je pun zemlje a zbog plitkog iskopa vijek nogostupa je vrlo upitan.Kao što vidite nogostup se ne širi prema Gradu Požegi niti je isti ikada bio i planiran osim isticanja za osobne potrebe promidžbe pojedinca.

Iščekujući sjednicu Općinskog vijeća idući tjedan po naznakama iz Ministarstva uprave ističemo još jednom da Oporbena petorka čini sve unutar mogućega pa ovih dana vrlo odgovorno razmatramo mogućnost pokretanja opoziva predsjednika Općinskog vijeća gsp. Oreškog jer osim što je iskazao potpuno priklanjanje interesima gsp. Kovačevića iskazao je i potpunu neaktivnost te želju da umrtvi rad Općinskog vijeća ignoriranjem Poslovnika tj nesazivanjem sjednice do dana današnjeg unatoč činjenici da je pisani zahtjev zaprimljen od strane Općine 06.listopada 2017. godine.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić

Z.B./M.R.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI