Ante Ramljak u zadnji trenutak spasio požešku tvrtku

Zvečevo
(FOTO: Google)

22.11.2017. | M.M/Direktno.hr
Pregleda: 8888

U posljednjim minutama stigao je neophodan glas najvećeg vjerovnika Zvečeva, koncerna Agrokor te je tako spašena ova požeška tvrtka od mogućeg stečaja.

Plan restrukturiranja za Zvečevo je prihvaćen od strane vjerovnika na ročišta. Predstečajni povjerenik Milan Nakić potvrdio je kako će sada biti sklopljena nagodba iz koje će trebati ispoštovati obveze u rokovima. 

Ročište je po planovima trebalo biti održano prije osam dana, ali je bilo odgođeno. Na današnjem ročištu se čekao glas koncerna Agrokor, bez čije bi podrške Zvečevo završilo u stečaju.


Na popisu 324 vjerovnika Zvečeva je i Agrokor te njegova povezana društva. Dok ukupna potraživanja vjerovnika od Zvečeva dosežu 230,58 milijuna kuna pri čemu je 4,5 milijuna kuna osporeno, tražbine Agrokora više se od 30 milijuna kuna, Konzuma iznad 43 milijuna kuna, Velpro centra 6,6 milijuna kuna, Tiska oko 503 tisuće te Žitnjaka 354 tisuće kuna.


Izvanredni povjerenik Ante Ramljak trebao je pribaviti suglasnost privremenog vjerovničkog vijeća, pa se zbog toga dugo očekivala suglasnost za prihvaćanje plana.

"Ova tvornica posluje stabilno i ostvaruju se znatni prihodi na tržištu. Riječ je o firmi koja ima kvalitetne proizvode, prepoznatljive na tržištu, koji su brendirani i traženi. Njezin nestanak, kao i nekih 350 do 400 zaposlenih radnika, za malu sredinu kao što je Požega značili bi u negativnom smislu jako, jako puno", rekao je nedavno Nakić.

Izvor: direktno.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI