NASLOVNAPOŽEGASPORTARHIV
Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

FOTO: 034 portal

POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ

Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

21.11.2017. | sport-pozega.hr PREGLEDA: 4341

U prostorijama Obrtničkog doma u Požegi večeras je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza. Na dnevnom redu bilo je jedanaest točaka, a na sjednicu se odazvalo 52 delegata od 73 udruge.

Nakon što je verificirano 11 zamjenskih članova Skupštine usvojen je zapisnik sa prošle sjednice koja je održana 26. travnja 2017.

Skupština je na početku svog rada donijela odluku o prijemu u članstvo jedne nove udruge. To je Sportsko udruga "Croatia" koja je primljena u Požeški športski savez sa jednim glasom protiv. Do ove sjednice Savez je imao 73 udruge, a nakon prijema nove članice Požeški športski savez trenutno ima 74 udruge koje su različito organizirane i natječu se u različitim ligama i oblicima natjecanja.


Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je u svom izvješću rekao da je Izvršni odbor održavao redovne sastanke na kojima je rješavana tekuća problematika. Zahvalio se članovima Izvršnog odbora koji su redovno dolazili na sjednice.

Savez je bio uključen u program HOO "Aktivna sportska zjednica" preko kojeg je nabavljena moderna perilica i sušilica vrijednosti 120.000 kuna za potrebe NK Slavonije i dvoranskih klubova. Perilica i sušilica je smještena na Stadionu Slavonije. Iako je bio dogovoreno da prijevoz opreme od Sportske dvorane Tomislav Pirc do Slavonije i vraćanje iste obavljaju djelatnici Javne ustanove Sportski objekti to su radili djelatnici Saveza.

Kroz drugi program HOO "Od sportske škole do olimpijskih igara" Košarkaški klub Požega je dobio 50.000 kuna za sportsku opremu. KK Požega je kroz ovu akciju uzeo dosta pomagala (čunjevi, markeri, ljestve, ormari za lopte…) koja su postavljena u dvoranu pa služe svim korisnicima. Predsjednik Abramović je istakao da je Izvšni odbor donio i odluku o preseljenju prostorija Saveza u SD Tomislav Pirc koja nije provedena.

Istakao je da je 27 udruga članica Saveza pismeno izrazila svoje nezadovoljstvo radom Javne ustanove Sportski objekti Požega. Pozvao je udruge da dostavljaju u Savez svoje sportske rezultate kako bi mogli biti objavljeni na službenoj stranici Saveza.

Napomenuo je da su u financijskom planu vraćena sredstva za naknade vrhunskim sportašima, sportske priredbe i sredstva za sufinanciranje i školovanje kadrova. Na kraju je poželio puno sportskog uspjeha svim udrugama članicama Saveza s nadom da će im u tome pomoći i sredstva koja dobiju od Požeškog športskog saveza odnosno iz proračuna Grada Požege s ciljem okupljanja što više mladih u klubovima.

Prijedloge programa rada i financijskog plana za 2018. iznio je glavni tajnik Željko Mitrović. Iznio je program rada Saveza i naglasio je da su trenutno u Požegi najpotrebniji treneru u atletici i borilačkim sportovima.

Istakao je da je način financiranja sporta u Gradu Požegi podmirenjem osnovnih troškova odnosno prijevoza i troškova natjecanja pomogao da posljednjih nekoliko godina sport preživi. Sad bi trebalo pronaći sredstva da sport u Požegi krene napredovati. Tu bi se država trebala više uključiti u financiranje lokalnog sporta preko Hrvatskog olimpijskog odbora i Središnjeg ureda za sport. Država je lokalni sport prepustila lokalnoj upravi i volonterima u klubovima kojih je sve manje. Na kraju je rekao da bi se profesori kineziologije trebali više uključiti u rad udruga.

Nakon toga su u raspravi o programu rada i financijskom planu su sudjelovali Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega), Krešimir Pavelić (Gimnastičko društvo Sokol), Irenka Milobara (Judo klub Judokan), Zdenko Oroz (Karate do klub Požega), Drago Adžić (NK Croatia Mihaljevci), Boro Marković (Športsko ribolovno društvo Požega) i Zlatko Jaroš (Moto klub Požega Promet).

Program rada i financijski plan za 2018. je usvojen sa tri glasa protiv i jednim suzdržanim. Proračun Požeškog športskog saveza za 2018. iznosi 2.786.686,52 kune. Od toga je za rad sportskih udruga predviđeno 1.717.000 kuna. Za udruge sportaša s invaliditetom planirano je 90.000 kuna, za sportske priredbe 120.000 kuna, stipendije vrhunskim sportašima 70.000 kuna, za sufinanciranje rada trenera 100.000 kuna, za zajedničke programe sporta 140.000 kuna, i za rad Saveza 389.686,52 kune. Kroz programe Hrvatskog olimpijskog odbora planira se dobiti još 150.000 kuna.

Ispred Grada Požege skupštinarima je pozdravio Igor Krizmanić, dopredsjednik Gradskog vijeća i član Izvršnog odbora PŠS-a koji je i povjerenik gradonačelnika Darka Puljašića za sportske uprave. Rekao je da će Grad Požega uložiti sredstva u sport ali i očekuje da sportaši opravdaju uloženo.

www.sport-pozega.hr

Tagovi: sport, skupština, Požega

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Cesta Velika-Jankovac otvorena za promet

.

Otkriven soj koronavirusa koji može ponovno zaraziti osobe koje su već preboljele covid-19

.

Cijena ipak presudna, hrvatski građani domaće kupuju rjeđe od većine drugih Europljana

.

Članovi HGSS Požega i dalje aktivni na potresom pogođenom području

.

SDP Požega: Najava sutrašnjeg prosvjeda protiv požeškog virusa korupcije

.

Još sutra debeli minusi, a onda čak +15 i val kiše krajem tjedna

.

Novi podaci Nacionalnog stožera. Brojka novooboljelih bi vas mogla iznenaditi

.

Grah s kiselim kupusom: Dodatak koji će klasično jelo učiniti još finijim

.

Radna nedjelja za vatrogasce na potresom pogođenom području

.

HGSS apelira: Oprez, opasnost u planinama!

.

Rezultati akcije u prometu: muškarcu 13,000 kn kazne zbog prebrze vožnje

.

U Brodskom Drenovcu otuđene svinje, a u Kaptolu pronađena marihuana

.

Muškarac osumnjičen za ovjeravanje neistinitog sadržaja

.

Biskup Škvorčević blagoslovio novu župnu kuću u Đulovcu

.

PSŽ: bilježimo pad novozaraženih, od jučer samo 1, ukupno je 160 slučajeva zaraze

.

Danas djelomično sunčano i bez oborina

.

Je li ovo početak kraja požeškog srama?!

.

Volonterska akcija srednjoškolaca, studenata, poduzetnica i poduzetnika u kraju kojega je mladost napustila

.

Vatrogasci i dalje angažirani na uklanjanju posljedica potresa

.

Taman za vikend: Tortilje s jajima i puno sira na francuski način

.

Ništa od popuštanja mjera do sredine veljače, a moguće i dulje?

.

Ovo su najnoviji podaci Nacionalnog stožera

.

Psihologinja kaže kako će se blagdanska depresija ove godine javiti kasnije nego inače

.

Buča od skoro 900 kg pobijedila na festivalu divovskih lubenica i bundeva

.

TRAGEDIJA: Slavonac smrtno stradao za vrijeme posla u Njemačkoj

.

PSŽ: od jučer 5 novozaraženih, ukupno je 174 slučaja zaraze

.

Nestala 15-godišnja Magdalena Šašković

.

Požeški vatrogasci i dalje aktivni na potresom pogođenom području

.

Britanski epidemiolog upozorio: ‘Ovo je sve češći simptom korone’

.

Danas pretežno oblačno uz mjestimičan snijeg

FOTONALAZ

Mreža telefonskih linija za psihološku pomoć HPK-HPD u našoj županiji