¨Ruksak (pun) kulture¨ - radionica pod nazivom ¨Snimi film mobitelom¨

"Snimi film mobitelom"
(FOTO: M.M.)

21.11.2017. | M.M.
Pregleda: 4496

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega prijavila se na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja "Ruksak (pun) kulture" u srpnju 2017. godine, te je odabrana za provođenje projekta.








"Projekt Ruksak (pun) kulture- umjetnost i kultura u vrtiću i školi (razdoblje 2015.-2020. godine), dio je nacionalnog dopunskog programa podrške u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a vezano uz umjetnost i kulturu, koji će u hrvatskim vrtićima i školama provoditi stručnjaci — književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici kojim će omogućiti djeci i mladima upoznavanje s umjetničkim i kulturnim djelima izričajem visoke kvalitete i profesionalnih standarda, pokrivajući "široko područje". Škola je dobila radionicu iz područja vizualne umjetnosti s nazivom: "Snimi film mobitelom", rekla je ravnateljica POljoprivredno-prehrambene škole Požega Marija Grgić.





"Snimi film mobitelom radionica je namijenjena učenicima srednjih i viših razreda osnovnih školate je njen osnovni cilj u jednome danu snimiti filmove uređajem koji svi učenici posjeduju.Današnja tehnologija snimanja filma postala je znatno pristupačnija no što je to nekoć bilo te sučak i neki zapaženi filmovi snimani mobitelima. Kao dobar primjer može se izdvojitidugometražno djelo `Tangerine` redatelja Seana Bakera koji je bio prikazan na prestižnomSundance filmskom festivalu te je osvojio mnoge nagrade te pohvale kritičara i publike. Naime,vizualno izražavanje filmom postalo je široko dostupno te učenike hrvatskih škola ništa ne dijeliod filmskog uratka osim njihove mašte te ponešto znanja i vještine. Upravo im te vještine želimoprenijeti kako bi samostalno mogli početi stvarati mala i velika filmska djela te im ukazati kakosnimanje mobitelom ne mora samo služiti za fotografije i videe za Facebook i Instagram već dau svojim rukama drže pravo oruđe vlastitog umjetničkog izražavanja kojim mogu postići mnogoviše no što im se to možda čini.Učenici koriste vlastite mobitele za snimanje filmova i mobitele mentora, u slučaju da netko neposjeduje mobitel, svakako ćemo mu ga kao organizatori osigurati. Kako će učenici većinupraktičnih vježbi raditi grupno, dovoljno je u načelu svega nekoliko pametnih telefona zaodržavanje radionice.", rekao je voditelj radionice Matija Drniković.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI