Požega- nasilnici, novac, moć i vi

HDZ PS županije
(FOTO: 034 Portal)

21.11.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 10359

Pleternica, Kutjevo, Lipik, Pakrac i na kraju Požega su u čvrstim rukama, na prvi pogled, čvrstog vodstva HDZ-a.








U Pleternici i Pakracu vladaju Antonija Jozić i Anamarija Blažević, mora se priznati da su ujedno i uspješne i jako se trude lokalno i nacionalno za svoje gradove, a to se vidi u brojnim projektima koje su ostvarili te onima koji su trenutno u procesu ostvarenja. Puno je truda uloženo u projekte i ove dvije dame znaju što rade, mislim da možemo zaključiti da su bile dobar zbor građana. Što se tiče problema vezanih za Franju Lucića, oni uglavnom dolaze iz Zagreba, tako da ih ovdje ne ubrajamo.





Kutjevo- Budimir je zaslužio izvrstan rezultat koji je dobio na izborima. Ako gledamo realno, u Budimira su na početku svi sumnjali, mislili kako je mlad i neiskusan, ali moramo priznati da je dosad odradio doista dobar posao, naravno, uz savjetovanje starijih kolega, dogradonačelnika Malnara, ali velikim dijelom i svojom vlastitom politikom koja definitivno vodi na bolje (koliko je to moguće u ovim uvjetima u Slavoniji). Ne može Budimir zaustaviti iseljavanje niti stvoriti nova radna mjesta, ali sve što je mogao napraviti da pomogne svom gradu, to je i učinio. Nadamo se da će Zagreb to znati prepoznati te će ovako ostati još neko vrijeme, za dobrobit Kutjeva.




Lipik i Vinko Kasana- što reći!? Čovjek je svoj na svome, najbolje zna što je dobro za njegov grad. Ako dosad niste već, trebali bi otići prošetati Lipikom da vidite što je sve tamo učinjeno- popravljeno, renovirano, pokrenuti mnogi projekti. Grad je jednostavno neprepoznatljiv u usporedbi prije 10 godina. Oni koji u Lipiku žive ili često tamo borave, znaju da je Kasana neupitno učinio najviše u korist Lipika, stoga je on uz sve ostale gradove u našoj županiji i dalje dragulj Slavonije, a ne samo Požeštine.




A sad Požega... Svi vi znate da mi nismo prijatelji s bivšem gradonačelnikom Neferovićem te se nismo slagali s njegovom politkom, a još manje s njegovim tzv. "požeškim medijima", neovisnim istraživačkim udrugama i tako dalje, koji su bili u službi tog gradonačelnika, no u to ste se mogli uvjeriti i sami bezbroj puta. Bogu hvala, ta je era prošla kao i prijašnji gradonačelnik Ronko i nadamo se da se oboje nikad neće ponoviti. Ne možemo reći da je sve baš bilo loše jer oni koji se sjećaju Požege iz starih dobrih dana, njima moramo reći da za to nisu bili zaslužni vladari grada, nego mladost tadašnjeg stanovništva. Neferović je svoje pravo lice pokazao kad je napao našeg kolegu, do današnjeg dana, on se nije ispričao i teško je za povjerovati da mu se to dogodilo u trenutku stresa, no ovakvo ponašanje se tolerira samo u Požegi jer samo ovdje smijete nekoga istući i za to dobiti unaprjeđenje. Nije to sve samo njegova krivica jer u normalnom svijetu se takvim osobama oduzimaju pozicije i sloboda , no u Požegi očito ne. Mislimo da ovakvo ponašanje ne bi prošlo niti u većim gradovima Hrvatske, no u Požegi ljudi nasilnicima aplaudiraju i čestitaju im na ulicama. Pa se vi onda čudite zašto se narod odavde iseljava; očito je da svaki drugi grad zvuči bolje od života ovdje.

No, dosta o tome jer koliko god mi o njima pisali ili ne, oni će i dalje iz svojih pozicija crpiti krv iz naroda poput vampira koji će i dalje naći načina da opravdaju nasilje nad bilo kime.




Novi gradonačelnik Darko Puljašić otvara (nadamo se) novu stranicu. On je dijete tog sistema, odgovoran je svojim biračima, stranačkim kolegama i na kraju svim građanima, on kuha samo vodom jer nešto novo još nije smislio. Ali, ali... On osuđuje nasilje nad bilo kime i vjerujemo da neće istući ni svoje ni naše ni ostale, a to je doista velik čin za Požegu. Uz to sve, on pokazuje veće razumijevanje i socijalnu osjetljivost prema svima. Povećao je naknade za prvo i drugo dijete s 1000 na 1500 kuna, povećao je pomoć siromašnima za Uskrs i Božić s 300 na 500 kuna (nije ni to dovoljno, no bar ide prema pravom putu i kad tad će taj iznos biti još viši). Puljašić pokušava sačuvati steknuto i popraviti postojeće, naravno prema mogućnostima. Njegovi planovi i namjere idu u dobrom smjeru za grad i građane i ako mu se i pola ideja ispuni, bit će to za dobrobit Požežana.

Nemojte misliti da je ovo članak koji uzdiže HDZ jer bismo i mi bili sretni da bar negdje postoji oporba bio to SDP, Živi zid, MOST ili bilo tko drugi, ali u našoj županiji od oporbe nema nit O. Jednostavno se tu nema što napisati, Ronko i SDP kao glavna oporbena stranka su nestali i izgleda da će uništiti i ono malo što je od SDP-a ostalo, ako se uspostavi da je istina da će se Ronko sa svojim timom opet kandidirati za vodstvo županijskog SDP-a. Mislimo da će to onda definitivno biti kraj SDP-u u našoj županiji, pokoj mu vječni.



Na kraju bismo još dodali da, ako je istina da će se gospodin Glavić kandidirati za predsjednika ŽO HDZ-a, HDZ pokreće neku novu priču i svi koji poznaju gospodina glavića znaju da s njim HDZ ima još veće šanse i mogućnosti da popravi prošle rezultate izbora.




Ako se HDZ riješi svojih utega i uvede moralni standard da nasilnici i dokazani malverznjaci i kriminalci nemaju što tražiti u tom požeškom ogranku, stranka će postati svima zanimljivija, pa čak i nama jer će stranka sa svima ovima spomenutim gradonačelnicima i gradonačelnicama te Glavićem na čelu stranke značiti boljitak za sve nas.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI