Svjetski dan siromašnih u Požeškoj biskupiji

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

20.11.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 4306

Na poticaj pape Franje, u nedjelju 19. studenog u župama Požeške biskupije proslavljen je prvi Svjetski dan siromašnih. Za tu prigodu biskup Antun Škvorčević uputio je svim svećenicima i članovima Župnih pastoralnih vijeća Požeške biskupije dopis u kojem ih je potaknuo da savjesno prouče Papinu Poruku pod naslovom Ne ljubimo riječima već djelima i u skladu s mogućnostima vlastite župe nastoje ostvariti sve ono na što nas Sveti Otac poziva. Misno slavlje toga dana biskup Antun je predvodio u Župi Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški, koja je ujedno slavila 25. obljetnicu svoga osnutka. U homiliji je između ostalog rekao da nas papa Franjo u svojoj Poruci poziva da provjerimo jesmo li u srcu bogati nesebičnošću, plemenitošću, dobrotom, pravednošću, mirom i radošću, jer samo takvo srce sposobno je s drugima suosjećati i s njima podijeliti i svoja materijalna dobra. U tom smislu pozvao je nazočne da danas na Svjetski dan siromašnih - kao što je Bog nas u Isusu Kristu pohodio, i rekao nam da se ne bojimo, jer je on pobijedio zlo i smrt - i oni pohode nekog siromaha, osamljenog ili bolesnika, upute mu lijepu riječ, daruju osmjeh, pruže ruku i podjele s njime toplinu svoga vjerničkog srca i materijalna dobra.

Nakon misnog slavlja u pratnji župnika Ivana Štivičića biskup je pohodio obitelj Zlatka i Vesne Librenjak u njihovu domu, zanimao se za njihov obiteljski život, i materijalne poteškoće s kojima se susreću, uputio im riječ ohrabrenja i podrške te im udijelio karitativnu pomoć.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI