Pleternica trči zadnjih deset metara do aglomeracije

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

20.11.2017. | pleternica.hr
Pregleda: 3320

Aglomeracije Požega i Pleternica bile su glavne teme sastanka u požeškoj gradskoj vijećnici na kojem su nazočili zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, voditelj VGO Gornja i Donja Sava Davorin Piha, gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa svojim zamjenikom, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, voditelj VGI Orljava-Londža Miroslav Taborski te Ante Kolić i Milan Beslić iz tvrtke Tekija d.o.o.

Dva najveća infrastrukturna projekta u Požeštini, Aglomeracije Požega i Pleternica pred samim su ugovaranjem. Projekti su vrijednosti 350 milijuna kuna i uključuju izgradnju pročistača otpadnih voda u Pleternici i Požegi te sustava odvodnje oba područja. Nakon radnog sastanka u Požegi, zamjenik generalnog direktora posjetio je i Pleternicu te obišao gradilište pleterničke brane.

- Grad Pleternica ima izuzetnu suradnju s Hrvatskim vodama što dokazuje i današnji sastanak te brojne kapitalne investicije koje se provode na našem području. No ono što je najvažnije spomenuti je da je kompletna dokumentacija Aglomeracije Pleternica završena te da je aplikacijski paket dostavljen na pregled nakon čega slijedi ugovaranje 183 milijuna kuna vrijednog projekta. - izjavila je gradonačelnica Jozić. Projekt Aglomeracije Pleternica obuhvaća izgradnju pročistača otpadnih voda te sustava odvodnje u dužini od 40 km. Aglomeracija obuhvaća kanalizacijski sustav od Dervišage do Pleternice, dio Jakšića te naselja Frkljevci, Kadanovci, Sulkovci, Bresnica, Gradac, Novoselci i Trapari. Izvođenje radova planira se u razdoblju 2018.-2021. godine.


Gradonačelnica Jozić upoznala je zamjenika generalnog direktora i s projektom odvodnje Zagrađe-Bučje-Brodski Drenovac za što je pripremljena tehnička dokumentacija i ishođena građevinska dozvola te zamolila da se navedeni projekt uvrsti u plan građenja za 2018. godinu.


Razgovoralo se i o projektu izgradnje nasipa Gradac-Pleternica za koji je ugovoren izvođač radova, ali se zbog nerješenih imovinsko-pravnih poslova radovi odgađaju za 2018. godinu te završetku radova na pleterničkoj brani. U ovoj godini završit će se betoniranje "plašta" brane, a radovi uređenja slapišta te desnog zida planiraju se u okviru financijskog plana Hrvatskih voda za 2018. godinu čime će i ta, 6 milijuna kuna vrijedna investicija, biti završena.

www.pleternica.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI