Čitanost lokalnih medija u našoj županiji

034 Portal
(FOTO: 034 Portal)

18.11.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 4048

Dragi čitatelji, svaka tri mjeseca radimo analizu čitanosti utjecajnih lokalnih medija u našoj županiji, stoga ćemo i danas objaviti aktualno stanje i kratku analizu.

Podatke izvlačimo iz baze dostupnih podataka tvrtke SimilarWeb koja se bavi analizom web stranica. Nažalost, ostali mediji ne objavljuju javno svoje podatke o čitanosti, niti se  pojavljuju na vodećoj web stranici Gemius koja objavljuje čitanost medija u Hrvatskoj.

Ako vas zanima, možete ovdje kliknuti i vidjeti rezultate na nacionalnoj razini: naš i vaš požeški portal 034 drži se na vrhu, bez obzira na činjenicu da smo lokalni portal u jednoj od najmanjih županija u Hrvatskoj (cca svega 75 000 stanovnika).


Ti su podaci dostupni svima koji nas prate i na našem impressumu u donjem dijelu stranice gdje se nalaze linkovi za SimilarWeb stranicu. Podaci su normalni za cijelu Hrvatsku (posebice velike gradove poput Zagreba, Rijeke, Splita itd.), a i za ostatak svijeta, osim Sj. Koreje u nekoliko država u Africi te su ključni za prodaju reklama i plaćanje istih.


No, u Požegi je ipak stanje malo drukčije i ovdje se po nekom drugom ključu dijele novci medijima te se važu mediji koji nemaju baš neku  čitanost i ne igraju nikakvu važnu ulogu u životima žitelja županije. Zato naša županija i je tako uspješna, ako niste znali.

Naravno, ima onih koji su shvatili bit oglašavanja i važnost čitanosti te se oglašavaju kod nas.

Posebnu inteligenciju oglašavanja i dijeljenja novca medijima pokazao je bivši gradonačelnik bogatog grada Požege Vedran Neferović, a nadamo se uskoro i bivši dožupan.

No, evo rezultata u tablici ispod.



Nije da se hvalimo, no svi ostali požeški mediji zajedno nemaju ni pola čitanosti koju ima 034 Portal a to je sve zahvaljujući vama, našim čitateljima. Mi ćemo se i dalje truditi koliko toliko biti neovisni i služiti u svrhu javnog interesa stoga nas i dalje podržavajte pa da ovaj izvrstan rezultat popravimo za tri mjeseca.

Hvala vam puno!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI