Požeški srednjoškolci obilježili svoj dan

Međunarodni dan srednjoškolaca
(FOTO: M.M.)

17.11.2017. | Mladen Mirković
Pregleda: 3035

Povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca danas su se u prostorijama glazbene škole Požega okupili učenici srednjih škola kako bi na simboličan način obilježili svoj dan.



"Današnje okupljanje u čast je povijesnom događaju u kojem su na današnji dan praški studenti i srednjoškolci strijeljani zbog mirnog prosvjeda zbog nacističke okupacije njihove zemlje. U programu je planiran četiri točke: nastup mješovitog zbora Glazbene škole Požega, učenica Katoličke gimnazije Romana Ronta održat će svoj monolog "Gostioničarka Mirandolina", učenici Tehničke škole Požega govorit će o svojim dojmovima i iskustvima iz Portugala u sklopu Erasmus+ projekta, a literarna i dramska skupina Gimnazije Požega predstavit će projekt "Tulum slova" i malu dramsku predstavu Franza Kafke", rekao je predsjednik Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije Filip Matić, učenik četvrtog razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije Požega.






Cilj Županijskog vijeća učenika je poboljšati i predlagati mjere poboljšanja uvjeta rada u školama u županiji. Zalažu se i za prava učenika te se protive bilo kakvom nasilju u školama i pomažu učenicima s posebnim potrebama da lakše prođu srednjoškolsko obrazovanje.




"Za buduće razdoblje planiramo više ovakvih događanja te planiramo učenike pridobiti i potaknuti da sudjeluju u više izvannastavnih aktivnosti, da se uključe u događanja vezana za kulturni život, politiku i td.", završio je Filip Matić.




Dogradonačelnik Ferdinand Troha obratio se svim okupljenim srednjoškolcima te im čestitao na njihovom danu. "Mogu slobodno reći da će grad Požega u okviru svojih mogućnosti pratiti vaš rad i na svojevrstan način pomoći srednjoškolcima u njihovim zahtjevima. Olakšat ćemo vam probleme s kojima se susrećete. Drago mi je da tražite i od života očekujete više, jer da nije tako, to bi bilo zabrinjavajuće. Želim das ostvarite svoje zadane ciljeve, a na nama je da vam pomognemo", dodao je dogradonačelnik Troha.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI