Održana premijera filma u čast poginulom Branku Drinovcu Legi hrvatskom branitelju

Branko Drinovac Lega
(FOTO: M.M.)

12.11.2017. | M.M
Pregleda: 8250

U organizaciji udruge Branko Drinovac Lega u Pleternici je održana premijera filma”Iz života ratnika” Vukovarca Ivana Anđelića Doktora koji je snimio ovaj film u čast poginulom hrvatskom branitelju Branku Drinovcu iz Bresnice koji je dobrovoljno otišao braniti Vukovar gdje je i izgubio život.




Projekcija filma je načelno dogovorena prilikom otkrivanja spomen ploče Branku Drinovcu, pleterničaninu koji je svoj život položio u obrani Vukovara. Spomen ploča je na pročelju škole u Vukovaru, u čijoj je blizini Branko poginuo, otkrivena 14. 10. 2017. god.






Tada je s Ivanom Anđelićem Doktorom, Brankovim zapovjednikom i vukovarskim herojem, dogovoreno premijerno prikazivanje filma u Pleternici.




Nikica Delač, predsjednik udruge Branko Drinovac Lega je uz pomoć članova udruge i Brankovih prijatelja, znajući za veliki interes koji će projekcija pobuditi, istu organizirao u školskoj športskoj dvorani OŠ Pleternica.Projekciji filma uz Brankovu majku Ružu, prisustvovala i cijela mnogobrojna obitelj Drinovac, članovi udruge koja s ponosom nosi njegovo ime, Brankov prijatelj i suborac Mile Filipović Lele , gospođa Vasilija Tucker, koja je bila aktivni sudionik vukovarskih borbi, Brankov suborac i naravno heroj obrane Grada Vukovara Ivan Doktor Anđelić, predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata, gradonačelnica Jozić, predstavnici županije i mnogi drugi gosti.







Premijeri filma je prisustvovalo oko 250 ljudi, koji su se došli prisjetiti dragog prijatelja Branka i svojim dolaskom su iskazali svoje duboko poštovanje žrtvi pokojnog Branka, cijeloj njegovoj obitelji, a osobito njegovoj majci Ruži.







"Prvo ću predstaviti Vasiliju koja je rat završila s 11 zadobivenih metaka, Lele je nešto bolje prošao sa samo osam, a ja sam pet puta ranjen, tri puta teže i dva puta lakše.

Ovaj film je snimljen iz jednog inata i prkosa kako bi se iz prve ruke reklo "Gdje si bio ?!” i "Što si radio!?” i svi oni koji su došli u Vukovar dali svoj obol i svoju pomoć su heroji jer povijest nam pričaju i pišu oni koji rat nisu vidjeli niti u njemu sudjelovali.” - rekao je Ivan Anđelić Doktor




Branko Drinovac Lega rođen je 22. kolovoza 1964. , a poginuo je u Vukovaru 10.10.1991. godine.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI