3 pitanja koja najviše muče žene prilikom odlaska ginekologu

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

12.11.2017. | M.M/index.hr
Pregleda: 2969

ONO što ženama stvara najveću paniku u glavi prije odlaska ginekologu zapravo je sve ono što ginekologe odreda najviše živcira piše index.hrZato time više nemojte razbijati glavu, a evo što će vam svaki ginekolog reći na te teme:

1. Oni ne primjećuju vašu "frizuru"

Dokazano je da više od 40 žena prije odlaska ginekologu revno obrije noge i intimno područje, a dlake su zadnja stvar koju će liječnik primijetiti na vama. A iako će na svaki vaš komentar o frizuri, koju ste napravili, ili niste, ginekolog reći nešto pristojno, čak i nevezano, činjenica je da bi ga oni najradije ignorirali ili vas zapravo podučili prirodnoj vrijednosti dlačica kao najboljeg čuvara zdravlja intimne zone.
2. Njih ne zanima vaš seksualni život


Iako ginekologija i seks imaju puno toga zajedničkog, činjenica je da vašeg liječnika ne zanima niti s koliko ste osoba spavali a čak niti kad ste imali zadnje iskustvo. Njih zanimaju samo činjenice koje su eventualno dovele do nekog zdravstvenog problema, a kad vas pitaju za detalje, očekuju da ćete biti u potpunosti iskreni, ako već želite riješiti svoj problem. Sjetite se koliko golih intimnih zona vide tijekom samo jednog radnog dana i koliko različitih iskustva čuju svakodnevno, pa se zato ne zamarajte lažima i iskrivljenom istinom.
To je ono što ginekologe najmanje zanima, a moglo bi vam nanijeti štetu ako prešutite važan detalj koji im nedostaje za pravu dijagnozu.
3. Pitanjima o planiranju obitelji ne tjeraju vas na trudnoću


Ginekologe ne zanima zašto imate ili nemate djecu, niti kada ćete ih imati, njih zanima samo vaše zdravstveno stanje, a kad se pojave određeni problemi, dužnost im je informirati vas o tome. Njihova je dakle dužnost pružiti vam informacije, a ne vam suditi, nagovarati vas ili odgovarati od trudnoće, kontracepcije, liječenja...


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI