I ove godine vas očekuje dva dana proslave ¨Kutjevačkog Martinja¨

Martinje u Kutjevu
(FOTO: 034 portal)

09.11.2017. | Grad Kutjevo
Pregleda: 3837

"Kutjevačko Martinje" tradicionalna je dvodnevna turistička manifestacija povodom proslave blagdana sv. Martina koja okuplja velik broj posjetitelja. Kutjevo je postalo tradicionalno okupljalište planinara i izletnika koje za Martinje posjeti oko 3000 planinara iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Uz obilazak planinarskih staza, posjetitelji mogu uživati u obredu krštenja mošta i zabavnom programu na jedinstvenom Trgu graševine uz degustaciju najboljih kutjevačkih vina i bogatu gastronomsku ponudu.

Grad Kutjevo i ove je godine pokrovitelj manifestacije "Kutjevačko Martinje" koju organizira u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom "Vidim", Kutjevom d.d., udrugom "Kutjevački vinari" i Turističkom zajednicom Grada Kutjeva. Manifestacija će se održati u Kutjevu 11. i 12. studenog 2017. godine. Program Martinja traje dva dana i pun je raznih događanja u kojima mogu uživati naši dragi gosti, ljubitelji vrhunskog vina, planinari, zaljubljenici u tradicionalne manifestacije, gurmani, obitelji sa djecom jer zabave, ponude i kutjevačkih posebnosti neće nedostajati.

Planinari i izletnici u subotu dopodne moći će uživati u šetnji planinarskom stazom uz vodstvo članova HPD-a Vidim, a u nedjelju ih očekuju tri različite staze.


Martinjske fešte počinju Fišijadom u organizaciji caffe bara Kutjevo u subotu, 11. studenog u popodnevnim satima. Nakon Fišijade i proglašenja pobjednika nastavlja se fešta u ugostiteljskim objektima uz glazbene sastave i bogatu ponudu slavonskih specijaliteta.





U nedjelju ujutro nastavlja se s planinarskim izletima, a nakon svete mise u 11:00h u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije, okupljanje je na Trgu graševine u 13:30h uz nastup tamburaških sastav.. Svečana povorka s konjanicima, kolima, predstavnicima vinara i brojnih udruga s područja Grada kreće prema crkvi u 13:30h. Pozivamo sve Kutjevčane, planinare, izletnike i sve drage goste da nam se pridruže u povorci i blagoslovu mošta ispred župne crkve. U 14:30h počinje drugi dio programa na Trgu graševine – Martinjski obred i glazbeni program u kojem će nastupiti sastavi Rubato, Bisernica i Anđeli.

Na Trgu graševine, uz vrhunska vina kutjevačkog vinogorja, gosti će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi domaćih slavonskih jela.

U subotu i nedjelju su Dani otvorenih podruma u podrumima kutjevačkih vinara od 10 do 16h.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI