Ove sezone liga je jaka, bit će zanimljivo do samoga kraja

Trener Kaptola Krešo Poleti danas nije nastupio zbog 3 žuta kartona
(FOTO: Mario Nakić)

22.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8682

Nogometna momčad Kaptola postala je pod njegovim vodstvom najjača u 1. županijskoj ligi, a na trenutke nedodirljiva. Krešo Poleti, dugogodišnji prvoligaš i čovjek koji je svoju karijeru započeo u rodnom Kaptolu, doveo je kao igrač i trener u roku od godine i pol dana ovaj klub sa dna do samoga vrha tablice na kraju jesenskog dijela prvenstva.

* Imate dugu i zanimljivu nogometnu karijeru iza sebe. Gdje vam je bilo najbolje igrati?

- Krenuo sam sa sedam godina trenirati u pionirima za Kaptol. S 15 godina imao sam specijalni pregled za seniore. Godinu dana nakon toga prelazim u Slavoniju, bilo je to 1996. godine dok je Slavonija igrala B1 ligu. Potom sam prešao u 1. HNL, igrao sam za Hrvatski dragovoljac, Čakovec i Kamen-Ingrad. Nakon propasti Kamena, prešao sam u Lipik pa nazad u Kaptol. Najdraži mi je Kaptol. Tamo gdje počneš, tamo je uvijek najbolje.


* Kada ste počeli raditi kao trener?


- Bilo je to u Lipiku prije četiri godine. Tadašnji trener Lipika dao je ostavku, mene su pitali bih li preuzeo vođenje i ja sam pristao. Te smo se sezone uspjeli plasirati u 3. hrvatsku nogometnu ligu, trebali smo ući u drugu ligu, no nije bilo financijskih mogućnosti u klubu i tada je sve puklo. Kada neki klub dosegne svoj vrhunac, a ne može dalje zbog drugih okolnosti, onda stvari krenu prema dolje.

* Igrate i trenirate, to je dvostruki posao. Kako se snalazite?

- Igram zadnjeg veznog igrača pa vidim sve što se događa. Ali nije lako, kad moraš misliti i na to što radiš, ali i na igru kompletne momčadi i još moraš imati nekoga na klupi kojemu javljaš za izmjene. No ja ne želim biti na klupi dok sam još u formi i dok mogu igrati.

* Jeste li u početku sezone vjerovali da ćete biti jesenski prvaci?

- Liga je ove godine jača nego ikad. Tu su Hajduk i Slavonija, koji su došli iz višeg ranga, a ove sezone ispadaju četiri kluba i nitko ne želi biti među njima. Svi puno rade, treniraju i sada su sve treneri s igračkim iskustvom, što je jako bitno. Jako zanimljiva sezona i bit će zanimljiva do samoga kraja. Znali smo da ćemo biti među četiri najjača kluba, ali nismo u početku znali da ćemo osvojiti sam vrh ljestvice.

* Što je bilo presudno da osvojite jesenski naslov, pojedinci ili ekipa?

- Cijela ekipa je zaslužna, sve igrače moram pohvaliti. Naše zajedništvo je presudno. Mi smo klapa.


Igrači Kaptola nakon osvajanja 1. mjesta na ljestvici

* Pojedinci se ipak ističu kao najčešći strijelci. Primjerice, Tomislav Čakalić...

- Da. Njega moram posebno pohvaliti, čovjek radi u Zagrebu i svaki vikend dolazi na treninge i utakmice. I zabija. Josip Pavić također je zaslužio pohvale...

* Neko vrijeme bili ste nedodirljivi. Što se potom dogodilo?

- Dok smo bili kompletni, dok su svi mogli redovito trenirati. U tom trenutku ne bih se bojao ni susreta sa Slavijom. Međutim, kako je polusezona primicala kraju, mnogi su igrači imali sve više obveza kod kuće. To su volonteri, ne mogu ja njih natjerati da dođu na trening kada imaju obveze kod kuće, na poslu ili na fakultetu. A bilo je i ozljeda...

* Je li na to utjecao prelazak Mile Pavelića u požešku Slavoniju?

- Mislim da to nije bilo presudno jer i bez njega mi smo odigrali dobre utakmice protiv Požege i Eminovaca. Nama više igrača nije moglo igrati, protiv Sulkovaca se sve poklopilo i tu smo najviše kiksali. U Kuzmici smo igrali dobro, nismo iskoristili nekoliko sigurnih prilika pa smo izgubili, ali dobra je bila igra. Jedini kiks bio je u Sulkovcima.

* Priča se da će prije nastavka sezone još neki igrači Kaptola prijeći u Slavoniju?

- Znam samo da je ponuđeno Ikiću, a još ne znamo hoće li prijeći. Nudili su i meni da prijeđem, onda kad su nudili Paveliću, no ja sam odgovorio da nema govora o prelasku usred sezone.

* Hoćete li prijeći ako vas pozovu sad, poslije polusezone?

- Ne znam. Trenutačno igram i treniram za Kaptol, to mi je i dalje posao i funkcija. Što će biti i tko će prijeći, to mislim da je na svakome da za sebe odluči.

* Planiraju li se u Kaptolu neka pojačanja?

- Mislim da bi pojačanja dobro došla. Imamo nekoliko dobrih juniora, ali dobro bi došli i iskusniji novi igrači. Zasad o konkretnim imenima još nismo razgovarali.

* Kako predviđate da će završiti županijska liga?

- Bit će zanimljivo i neizvjesno do samoga kraja. Vjerujem da će Kaptol sigurno biti među prve tri momčadi na ljestvici.

* Što ako budete prvi? Hoćete li prijeći u 3. HNL?

- Nakon prvenstva uslijedit će kvalifikacije. No čak i kad bismo ih prošli, postavlja se niz problema, ponajviše financijskih, koje bismo mi jako teško mogli riješiti. Primjerice, uvjet je da imamo i kadete. Osim toga, morate imati pomoćno igralište i još niz drugih uvjeta za koje treba puno novca. Teško bi to općina mogla financirati, a na sponzore ne možemo računati jer kriza je, i veliki klubovi imaju problema sa sponzorima.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI