U OŠ Antuna Knižlića održana radionica i predavanje pod nazivom ¨Krv nije voda¨

Predavanje u OŠ Antuna Kanižlića
(FOTO: M.M.)

03.11.2017. | M.M.
Pregleda: 4246

Povodom LabMedDay koji je 5. studenog danas je u OŠ Antuna Kanižlića održana radionica pod nazivom "Krv nije voda" za učenike osmih razreda koju je vodila mag. med. biochem Katarina Grdiša, a tijekom radionice predstaviti je matični fakultet i struka te objašnjen pojam "laboratorijski nalaz" (tko i što sve stoji iza njega), prikazana kratka prezentacija svih faza laboratorijskog rada te prezentirana vrsta i uloga krvnih stanica.




"U OŠ Antuna Kanižlića sam došla pričati s osmašima o medicinskoj biokemiji i laboratorijskoj medicini povodom održavanja Međunarodnog dana laboratorijske medicine koji se prvu puta ove godine održava u Republici Hrvatskoj 5. studenog u organizaciji Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu.






Cilj ovog projekta je potaknuti cijelu Hrvatsku da što više se promovira rad u laboratoriju koji je dosta skriven. Jednostavno približiti javnosti odnos laboratorija i liječnika kako bi se što bolje skrbili o našim pacijentima i da bi dobili što točnije nalaze.




Ovo predavanje prilagođeno je osmašima i prikazuje tko radi u laboratoriju, kada završiš medicinsku biokemiju što sve možeš raditi, zatim same faze laboratorijskog procesa i s obzirom na to da je gradivo osmih razreda o krvi i krvnim stanicama donijeli smo mikroskope kako bi učenici vidjeli same stanice i da ih nauče razlikovati." - rekla je mag. med. biochem Katarina Grdiša










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI