Veliki derbi u Vidovcima, borba za slamku spasa u Jakšiću

Nogomet
(FOTO: Josipa Maslač)

03.11.2017. | M.M.
Pregleda: 4574

U subotu i nedjelju igra se pretposljednje 10. kolo Požeško slavonske 1. ŽNL, kao i uvijek podjeljeno u dva dijela, u subotu dvije utakmice, ujedno i najzanimljivije, a preostale četiri u nedjelju s početkom u 14,30 sati.

Lipik bi se u subotu trebao ponovno vratiti na vrh prvenstvene ljestvice, naime u goste im stiže Mladost koja je svoj posao obavila pobjedom nad BSK-om, imaju apsolutni mir, pa im sigurno ne pada teško čitava plejada izostanaka. Ivica Tadić u Lipiku gostuje praktično s drugom momčadi, Mladost će biti bez dvojice Vinkovića, Đaka, Gajića, Miškovića, Janjića, Pilića.. I sa svima njima teško bi do pozitivnog rezultata u Lipiku, a ovako čini se da idu na streljanu. No sigurno je da se predati neće, utakmica kreće s 0:0, ako domaćin ne uđe maksimalno nije mladost bez ikakve šanse, imaju i oni poprilično dugačku klupu sa sasvim kvalitetnim igračima koji imaju manju minutažu, a znamo da se takvi uvijek posebno žele dokazati kada dobiju priliku. Lipik je veliki favorit za noćenje na vrhu ljestvice..

Iako su porazom u prošlom kolu nogometaši Slavena  svoje šanse za ostanak poprilično minimalizirali, pogled na ljestvicu ih još uvijek ne otpisuje. Gračani su 4 boda u minusu u odnosu na Jakšić što i nije tako strašno, osim kada znamo da je Slaven u dosadašnjih 9 utakmica osvojio manje od toga, samo 3 boda. Sada im slijedi upravo gostovanje kod susjeda na njihovim Jajarama i vjerojatno posljednja prilika. Eventualni remi u ovom susretu ostavio bi Slavenu priliku da u proljeće izbjegne posljednje mjesto i selidbu u 2. ŽNL. Nakon potopa na svom terenu od Papuka u Slavenu su se odlučili za promjenu trenera, Marko Vidakušić je bivši, njegovo mjesto u ulozi trenera igrača preuzeo je Tihomir Štetić uz asistenciju predsjednika Gorana Pavlovića. Hoće li ovo razdrmati momčad ostaje za vidjeti, sigurno ih ne očekuje niti malo lak zadatak. Jakšić je definitivno prebacio svoju normu prokockanih bodova na domaćem terenu. I njima je ovo jako bitna utakmica, pobjedom su praktično osigurali ostanak, i sebi i svima ostalima.. I jedni i drugi su kompletni, možemo očekivati žestoku utakmicu, teško nekakvu ljepoticu s obzirom na ulog.


Drugog dana se vodi bitka za status drugog najboljeg gradskog kluba u Vidovcima. Dinamo koji je sjajno odigrao otvaranje sezone, a u posljednje vrijeme polako rezultatski i igrački kopni dočekuje Požegu koja je aktualni prvak i momčad koja igra u najboljoj formi. Čabrajina momčad se polako osipa kako sezona odmiče, koprodukcija ozljeda, kartona i fakultetskih obveza prorijedila je kadar momčadi iz Vidovaca i nekako je dojam da od momčadi iz gornje polovine ljestvice upravo u Vidovcima s najviše nestrpljenja čekaju kraj jesenske polusezone. Potpuno drugačiji dojam je za Požegu koja sve više i više podsjeća na onu prošlosezonsku šampionsku momčad. Nakon problema koje su imali na gostovanjima Mitrovićevi nogometaši su slavili na posljednja dva izleta i sigurno puni optimizma čekaju put u Vidovce. Bez obzira na dobar kadar Dinama, Požega je u ovom susretu favorit iz više razloga, a osnovni je širina kadra, i kada im netko nedostaje, na klupi imaju igrače koji bi u svim drugim klubovima bili ponajbolji igrači i nositelji igre. Dinamo ima i veliki problem s vratarima, i Dumančić i Mršić su van stroja već neko vrijeme, iako bi Mršić mogao na gol u ovom susretu, sigurno da nakon ozljede nije lako u vatru, pogotovo protiv Kahaneka i društva.


U nedjelju je jedna od poslastica dana dvoboj Kutjeva i Kaptola. Josip Pavić i Ivan Majetić protiv dojučerašnjih suigrača u utakmici koja Kutjevu može donijeti strašno puno, Kaptolu nešto manje i u pogledu stanja na ljestvici, ali puno u dokazivanju samim sebi da nisu zaboravili igrati nogomet. Nema sumnje da Kaptol posjeduje pojedinačnu kvalitetu al pari Kutjevu, no i više je nego očito da nešto ne štima u momčadskoj igri. Da štima, obrana bi im izgledala barem pristojno, ako te u napadu ne ide to se i da razumjeti, ako ne funkcionira obrana ovako kako Kaptolu ne funkcionira to je jasan znak da se više razmišlja o frizurama nego o nogometu kako bi Poleti rekao. Kutjevo je vjerojatno tjelesno najspremnija momčad lige, iako su prilično kratkog kadra uredno lome protivnike u drugom poluvremenu, pa je to definitivno period kada će gosti morati biti na posebnom oprezu. S obzirom na napadački arsenal i na jednoj i na drugoj strani, na prekrasan teren, na sasvim sigurno jako puno gledatelja možemo u Kutjevu očekivati jednu raspcanu utakmicu u koju domaćin ulazi u ulozi laganog favorita.

S najvećim nestrpljenjem čekamo izjave nakon dvoboja u Velikoj. Kada su Dražen Kljajić i Bernard Raguž nasuprot "mikrofona” uvijek je zanimljivo, posebno nakon međusobnih ogleda. Hoće li bodovi uzvodno ili nizvodno uglavnom je na igračima, a sjajni teren u Velikoj idealan je i jednima i drugima. Papučani su naučili na njega, sjajno koriste ogroman prostor i širinu koju je jako teško braniti, a s druge strane Mihaljevčani imaju hitre napadače koji jedva čekaju prostor i dubinu koju će sasvim sigurno ovdje imati. Kljajić na raspolaganju ima kompletan kadar, a svojim bivšim suigračima neće se suprotstaviti Dominik Soldo zbog žutice, no bez obzira na to bit će ovo sigurno odlična utakmica s neizvjesnim ishodom.

El Classico pleterničkog nogometa igra se u Buku. Dvoboj dva dugogodišnja prvoligaša koji su ove sezone ipak nešto ispod očekivanog, posebno se to odnosi na Bučane koji su imali vrlo ambiciozne planove koji su se prilično rano izjalovili. Protekle sezone u međusbnim ogledima zadovoljniji su završavali gosti, Bučani su iz Kuzmice odnijeli bod, a Papkova momčad sa Hrvatskinje sva 3 golom Josipa Banožića iz kaznenog udarca. Obje momčadi su dosta promjenjene u odnosu na taj period, po imenima Bučani su nešto jači, no na terenu to ne pokazuju. Što se tiče kažnjeničke bojne, gosti će biti i te kako oslabljeni bez najiskusnijeg dvojca Andričić – Papak, dok je domaćin u ovom susretu bez Alberta Hela i Roberta Marčinovića. Gosti koji imaju nešto kraću klupu su zbog ovoga ipak teže oslabljeni, no oni frapantnom upornošću svake sezone "izmisle” neke nove klince koji igraju odličan nogomet. Kao i obično kada je BSK u pitanju ne možemo očekivati nekakvo umiranje u ljepoti, no s druge strane im stoji momčad koja može utakmicu pretvoriti u natrčavanje i otvoreni nogomet, a nije da tu BSK nema svojih aduta..


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI