Na sljedećim izborima HDZ 96%, SDP 2%, ako i toliko

MaxPortal anketa
(FOTO: maxportal.hr)

01.11.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 9970

U novoj anketi koju je proveo Maxportal.hr na razini cijele Hrvatske, rezultati za Požeško-slavonsku županiju su za HDZ veoma stabilni, bez obzira na sve probleme koje imaju te se neupitno drži na prvom mjestu. Dok je SDP gotovo nestao, ispario, nema ga... A rezultati su sljedeći: HDZ 36,84%, MOST-ŽIVI ZID-SDP i ostali zajedno 5,26%.

Ovo je rezultat dugogodišnjeg rada vrha požeškog SDP-a za dobrobit i uspjeh HDZ-a. Samo temeljit i sposoban rad Ronka i ekipe objašnjenje je zašto HDZ unatoč svim svojim problemima u našoj županiji i dalje drži prvo mjesto i najbolji uspjeh. SDP Požeško-slavonske županije ne nudi svom narodu apsolutno ništa, oni čak zastupaju još gori izbor političara.

Kad SDP na svoj zadnjoj press konferenciji veliča problem "pitke vode" u našoj županiji pored onih pravih aktualnih tema, moramo zaključiti da njih nije briga za aktualnost u našoj županiji. Od davnog i slavnog požeškog SDP-a, Ronko i ekipa su napravili stranku gubitnika, a pokušali su je čak i pretvoriti u stranku umirovljenika, no i to je bilo neuspješno.


Ronko se i dalje služi svojim Kim Jong-una metodama i ponaša se kao neupitan car ne gledajući na budućnost stranke i na činjenicu da ga na sljedećim izborima s njegovih 70 plus godina nitko neće birati. Njegovo vodstvo stranke, uz potporu Milanovića prije, a sad očito i Bernardićevu potporu, stranku od one slavne i pobjedničke dovelo do one stranke koja se u Požegi svrstava s ostalima u velikim anketama. O drugim gradovima poput Pleternice, Kutjeva, Pakraca ne treba ni razgovarati jer je Ronko tamo totalno uništio SDP (a možda čak i namjerno u dogovoru s nekim, tko zna).


Ronkov očiti jedini interes bila je Požega i prema tome je predsjednik ŽUPANIJSKOG ODBORA SDP-a totalno zanemario ostatak županije.

Nažalost, Zagreb i vodstvo SDP-a ne vidi kako su zadnjih šest izbora rezultati za SDP u našoj županiji bili loši, ovi zadnji čak i katastrofalni, jer ništa ne poduzimaju i ne mijenjaju, Ronko i njegov tim je još uvijek tu. Najžalosnije u cijeloj priči je to što će Zagreb vodstvo požeškog SDP-a promijeniti tek kad ga ovi unište do kraja.

A HDZ za pobjedu na izborima treba samo Ronkovo loše vodstvo SDP-a. HDZ već sada razmatra druge stranke poput MOST-a ili Živog zida koje bi mogle biti veća opasnost od SDP-a te prema tome usmjeravaju svoju politiku. I HDZ-u je odavno jasno da samo uz Ronka mogu imati najbolje rezultate o kojima gradovi i županije na nacionalnoj razini samo mogu sanjati, pošto oni nemaju Ronka i njegov tim.

Naravno, ovo ne vrijedi za moju rodnu grudu Cistu Veliku koja s velikih 100% podržava svoj HDZ, no požeški bi isto to mogao doživjeti ako Ronko ostane vođa SDP-a u našoj županiji.

Odlomak s MaxPortala.hr:

"POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Građani Požeško-slavonske županije su prvo mjesto dali HDZ-u s visokih 36,84%, dok ostalih pet mjesta dijele SDP, MOST, Živi zid, NHR i HDSSB s 5,26%.

Titulu najpozitivnijeg aktivnog političara je dobio Andrej Plenković s 26,32%, slijedi ga na drugom mjestu Kolinda Grabar-Kitarović s 21,05%, a preostala tri mjesta dijele Zlatko Hasanbegović, Ivan Pernar i Božo Petrov s 5,26%.

Davor Bernardić slovi za najnegativnijeg aktivnog političara s visokih 21,05%, drugo mjesto je pripalo Miloradu Pupovac s 10,53%, a ostale tri pozicije dijele Andrej Plenković, Gordan Maras i Nenad Stažić s 5,26%.

Na popisu najpozivanijih ministara prvo i drugo mjesto dijele Damir Krstičević i Tomislav Tolušić s 15,79%, a treće i četvrto mjesto dijele Zdravko Marić i Tomislav Medved s 10,53%.

U nizu najnegativnijih ministara prvo mjesto je uvjerljivo osvojio Zdravko Marić s 31,58%, drugo i treće mjesto dijele Martina Dalić i Tomislav Tolušić s 10,53%, a na četvrtom i petom mjestu su izjednačeni Milan Kujundžić i Nada Murganić s 5,26%."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI