Povećan broj noćenja, ali i dalje smo pri dnu

Turisti razgledavaju požeške znamenitosti
(FOTO: Mario Nakić)

21.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4746

Posljednja smo županija na ljestvici konkurentnosti, ali barem nam turizam cvjeta. To se može zaključiti iz izvješća Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, prema kojemu se tijekom prvih 10 mjeseci ove godine broj dolazaka turista u našu županiju povećao za 6, a broj ostvarenih noćenja za 21 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Na požeškom je području u spomenutom razdoblju ostvareno 7.960, a u Velikoj 6.925 noćenja. U ostalim gradovima i mjestima broj noćenja je znatno manji, a ukupno u županiji je ostvareno 8.044 dolazaka turista koji su ostvarili 18.642 noćenja.

"Povećanja koja bilježimo zasigurno pokazuju kako turisti polako otkrivaju ljepote i čari kontinentalnog turizma našega kraja, gdje svakako treba istaknuti prirodne ljepote cijeloga područja, te nove sadržaje koje je potrebno kontinuirano razvijati", stoji u dopisu iz TZ Požeško-slavonske županije.


Uvidom u statističke pokazatelje koji uspoređuju ostvarena noćenja u različitim županijama, pak, doznajemo kako je Požeško-slavonska županija i dalje pri samom dnu, točnije predzadnja po broju turista i ostvarenih noćenja. Iza nas je samo Virovitičko-podravska.


"S obzirom da Požeško-slavonska županija nema nijedan smještajni kapacitet sa četiri ili pet zvjezdica, nema velikih wellnes kompleksa koji bi tijekom godine generirali veliki broj noćenja i bilježi svega 414 postelja, povećanje broja noćenja je vrlo pozitivan pokazatelj rasta", objašnjavaju iz Turističke zajednice.

Tijekom prvih 10 mjeseci Požeško-slavonsku županiju najviše su posjećivali građani Slovenije, BiH, Italije i Njemačke.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI