Dodijeljena priznanja i diplome vjernim darivateljima krvi, Šojat Zdenko darovao krv 134 puta

Zdenko Šojat
(FOTO: M.M.)

31.10.2017. | M.M.
Pregleda: 4839

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Požega povodom 25. listopada Dana dobroviljnih davatelja krvi jučer je u svojim prostorijama podijelio zahvalnice i priznanja svim davateljima koji su dali krv jednom pa sve do preko stoti put.




"U 18. akcija od siječnja do kraja listopada 2017. godini prikupili smo 2097 doze krvi. Po prvi put krv je darovalo 141 darovatelj.


Krv nije moguće proizvoditi na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek – darovatelj krvi. Svi mi, kad nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darovateljima krvi.





Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje potrebno je uvijek imati dovoljan broj darovatelja krvi a time i dovoljne količine krvi u pričuvi.

Program okupljanja dobrovoljnih darovatelja krvi je socijalni program.

Danas je prigoda da se na poseban način zahvalimo svima onima koju su do sada pokazali bezbroj puta svoju solidarnost s onima u potrebi, darujući ono najvrijednije što čovjek može dati, a to je vaša krv." rekao je predsjednik Borislav Miličević




Od žena krv je darovala 30 puta Mihaljević Slavica iz Cerovca, 35 puta Dalić Marija iz Velike i 55 puta Samardžija Ankica iz Drškovaca.




Od muškaraca Ćolić Mijat darovao je krv 91 puta, Gojković Branko i Jurić Petar 93 puta, Zlomislić Božidar 94 puta, Špigl Nenad 96 puta, Gril Ivica i Krešić Ivica 97 puta, Mojaš Darijo 101 puta, Hroh Miroslav 106 puta, Kronšteter Ivan 107 puta, Pavelić Marijan 109 puta, Balas Zvonko 113 puta, Gagić Vlatko 114 puta, Čolić Anto 116 puta, Rakić Željko 123 puta, Krajnc Anton 127 puta i Šojat Zdenko 134 puta.










"Zahvaljujemo vam se na vašem dolasku sa željom da vas zdravlje i dalje dobro služi i da ostanete dobrovoljni darovatelji krvi u velikoj obitelji Crvenog križa." - dodao je ravnatelj Miroslav Zelenika













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI