Petaši i osmaši ugostili dječju spisateljicu Maju Brajko-Livaković

Maja Brajko-Livaković u Požegi
(FOTO: M.M.)

30.10.2017. | M.M.
Pregleda: 2471

Učenici petih i osmih razreda OŠ Antuna Kanižlića Požega bili su danas domaćini spisateljici Maji Brajko-Livaković koja je rođena na otoku Braču u Bolu, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju.




U Zagrebu je diplomirala na Filozofskom fakultetu na Odsjeku kroatistike, a radi u Knjižnicama grada Zagreba.Surađuje s dječjim časopisima i članica je Društva hrvatskih književnika i umjetničke organizacije "Autorska kuća". Njena djela, Finka Fi i Kada pobijedi ljubav, uvrštena su u popis lektirnih naslova. A ima i drugih djela Sirena i oblak, Nije fer, Zatočenici Alge, Zlatnorata.






"Danas smo ovdje više pričali o "Finki i Fii" jer imamo više petaša, a to je djelo bazirano na taj uzrast koje govori o očuvanju svijeta i okoliša te o poštivanju tuđih svjetova jer nismo sami na ovom svijetu. Osim ove metaforične priče, napisala sam romane koji govore o problemima danas kao što je na primjer droga i ovisnosti te o temi "bijelog roblja". Dakle, većina mojih dijela su bazirana na problematiku i suvremene teme tinejdžerskog uzrasta. Djeca vole čitati moje knjige upravo zbog te suvremene tematike i upravo zbog toga se bavim literaturom jer želim djeci približiti čitanje kao jednu vrstu zabave", rekla je spisateljica Brajko-Livaković.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI