U Vidovcima odluka s bijele točke, Croatia zaustavila i Lipik

30.10.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 11522

Jučer su odigrana posljednja 4 susreta Požeško slavonske 1. ŽNL, a najzaniljiviji je, barem u najavi, bio onaj u Vidovcima gdje je Dinamo dočekao Kutjevo. Vodeći Lipik gostovao je u Mihaljevcima, a Slaven je u Gradcu vjerojatno ispustio i posljednju slamku spasa, pa je sada ostatku donjeg doma cilj samo izbjeći pretposljednje 11. mjesto koje ovisi o rezultatima pakračkog Hajduka.

DINAMO – KUTJEVO  0:1

U potpuno oprečnom raspoloženju Dinamo i Kutjevo su dočekali međusobni ogled u Vidovcima. Dinamo se malo ispuhao nakon fenomenalnog ulaska u sezonu, a Kutjevo se "zalaufalo” nakon klimavih rezultata u uvodnim kolima. Prvih 45 minuta proteklo je u ravnopravnoj igri bez pogodaka i bez puno prigoda uz laganu inicijativu gostiju. Slično je bilo i u nastavku sve do 83. minute kada Brkić pokazuje na kreč, a Filip Nemec postiže pogodak za pobjedu Kutjeva koje se malo pomalo potpuno priključilo vrhu ljestvice.


Stvarno se sve više i više rasipamo, teško nam se skupiti, nemamo opet ni jednog od dva golmana, branio je igrač. I nije to uopće loše ozgledalo do tog penala. Jesu oni dominirali i imali posjed, no dobro smo se branili, povremeno i zaprijetili, imali nekakvih šansi. Mislim da smo zaslužili taj bod i šteta je da nam je izmaknuo, no gostima čestitamo. Penal? Sudac je tu da odluči, on je rekao da je i tu je kraj priče – izjavio je Ivo Čabraja nakon susreta.


Bilo je teško gostovanje za nas. Ja sam prezadovoljan što se tiče svega, mi smo čitavo vrijeme imali imali dominaciju ali nismo imali moći probiti ih, odlično su se branili. Domaćin je imao tek jednu pravu priliku koju je naš Majetić sjajno obranio. Na kraju smo pokazali karakter, nije lako dobiti ovakve utakmice, ali niti napraviti ovakav niz. Iznimno sam zadovoljan mojim igračima, svi daju svoj maksimum ali jednoga moram izdvojiti. Možda nije uobičajeno da se tako kaže, ali meni je čast biti trener čovjeka i igrača kao što je Petar Čuljak. Svi imamo priliku učiti o nogometu od njega, ali i o ponašanju, ljudskom i sportskom  – mišljenje je Ivana Budimira.

SLAVEN – PAPUK  2:5

Slaven je od prvog kola na posljednjoj poziciji, odlazak velikog broja igrača i te kako se osjeti i od starta su zauzeli poziciju koju su im mnogi predviđali. Jučer su na svom terenu ugostili Papuk koji je u posljednje vrijeme u dobroj formi, a tu formu su Veličani portvrdili i u Gradcu. U prvom dijelu gosti su zabili 3 pogotka, od toga jedan doduše u vlastitu mrežu, a u nastavku su odmah na početku otklonili sve upitnike i potvrdili novu pobjedu. Papuk je poveo 2:0, pa sam samanjio na 2:1, pogodak u vlastitu mrežu potpisao je Vinko Kljajić. Gračani ne ostaju dužni pa mu je u drugom poluvremenu na isti način uzvratio Tomislav Vračić, dok su po dva puta Perićevu mrežu pogađali Tomislav Foro i gradački zet Jurica Kljajić.

Plač Majke božje, šta drugo da kažem. Šta su nam god opalili po golu to je i ušlo. Nemam posebnog komentara, pobjedila je bolja i spremnija momčad, mi bez treninga ne možemo, a trenirati očito isto tako ne možemo – izjavio je trener Slavena Marko Vidakušić.

Nismo bili nešto ekstra dobri, pogotovo u prvom poluvremenu, no i to nam je bilo dovoljno da povedemo 2:0, i kad sam mislio da je gotovo onda si sami zabili i produžili neizvjesnost za tih 15ak minuta koliko traje poluvrijeme. Mi smo očigledno osjetno bolja ekipa i igrački, i taktički i trkački i to je moralo izaći na vidjelo. Nije to onaj Gradac od prije nekoliko sezona kada su i na terenu i Veprovi na tribinama radili pravu stvar. Izgleda su se Veprovi razbježali po šumi da ne gledaju ovakav Slaven. Mi smo napokon dali minutažu i dečkima koji manje igraju koji su isto dobro odradili posao. Utakmica je bila stvarno korektna, bez ikakvih grubljih startova, uostalom nije bilo niti jednog kartona i za to idu pohvale i jednima i drugima– zadovoljan je Dražen Kljajić nakon nove pobjede.

CROATIA – LIPIK  1:1

Croatia se specijalizirala za najbolje momčadi lige, najprije su pobjedili Požegu, a zatim i remizirali s Tim osvježenjem i BSK-om u gostima, a danas su dočekali do sada najbolje u ligi, Lipik. I ponovno je Croatia pokazala da su najjači protiv najjačih, odigrali su odličnu utakmicu, bili nadomak pobjede, u samoj završnici su imali su najbolju moguću priliku, no kazneni udarac za domaćina završio je na gredi. Prvi je do prednosti došao Lipik sjajnim pogotkom Tomislava Oršića koji u stopu prati Kahaneka na ljestvici strijelaca, a poravnanje je Croatiji donio Josip Zaler.

Polupali smo ih kao Buk i Kuzmicu zajedno! Za 90 minuta su nam dva puta opalili po golu, jednom s 30 metara su zabili, drugi put s 40 ipak nisu! Mi smo od sjajnog Zanettija napravili čudotvorca, pogađali smo i vratnice i gredu iz kaznenog udarca. Nadigrali smo ih, natrčali a imamo 9 bodova, duplo manje od njih. To je nogomet, da je drugačije ne bi bilo zanimljivo, a mi smo se izgleda zamjerili i Bogu i vragu – poručio je Bernard Raguž, trener Mihaljevčana.

Dva potpuno različita poluvremena, u prvom smo bili bolja momčad, dominirali smo i na kraju krajeva imali vodstvo. Iz svlačionice kao da su izišle druge momčadi, nismo bili dobri, domaćin je došao do izjednačenja. Ja ne znam bi li ili ne bi bio zadovoljan bodom iz ove utakmice. S obzirom na sve što prolazimo čitavo vrijeme ipak na kraju jesam, i moram još jednom svojim dečkima čestitati što sve to stojički podnose. Još su dva kola do kraja jeseni, zanimljive su utakmice do kraja i mi vjerujemo da ćemo završiti tamo gdje nam je i mjesto, na vrhu ljestvice – rekao nam je Tomislav Kužilek, trener Lipika.

MLADOST – BSK  1:0

Dvoboj mirnih, onih koji su osuđeni na sredinu ljestvice odigrali su u Pavlovcima Mladost i BSK. Za goste je naopako krenulo od samog početka, već u 23. minuti mladi Roberto Marčinović zaradio je izravni crveni karton zbog vrijeđanja pomoćnog sudca, a Bučani su se bez obzira na to hrabro držali do same završnice kada je Mirko Pilić pogodio iz kaznenog udarca.

Toliko smo loše odigrali da ja ne mogu vjerovati iako smo više od sat vremena imali igrača više. To nije bila niti sjena onoga iz Kaptola. Na kraju smo nekako došli do bodova i to je jedino čime sam zadovoljan nakon ove utakmice. Sljedi nam gostovanje u Lipiku bez nekoliko prvotimaca, to je prilika onima koji manje igraju da se pokažu i izbore za minutažu – rekao nam je Ivica Tadić.

Od početka prvenstva nisam komentirao suđenje iako nije da nisam imao razloga. Danas moram. Ovo je nevjerojatno, kakvi su to kriteriji!? Kakve to veze ima sa sportom!? Ovo je bilo nakaradno, čista blamaža od prve do posljednje minute. Iz kola u kolo slušamo kako je netko pokraden i izvaran, a nitko to neće javno reći, nisu tu samo suci krivi nego i ljudi u klubovima koji ih potiču na to. Mislim da će se morati i kod nas dogoditi ono što je bilo u Brodu da se to napokon zaustavi, ne vidim drugog načina jer je očito nekima postalo normalno da se takve stvari rade. Kakva se poruka šalje mladima s ovakvim stvarima? Pa tjeramo sve iz tog nogometa umjesto da sve radimo da ih privučemo na igrališta – riječi su ogorčenog Ivice Pejnovića, trenera BSK-a.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI