Lipik ima ozbiljan test u Mihaljevcima, Dinamo i Kutjevo love vrh

28.10.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 6180

Danas i sutra igra se 9. kolo Požeško slavonske 1. ŽNL koja polako ali sigurno klizi prema kraju jesenske polusezone. Požega i Tim osvježenje će u danas ugostiti Jakšić odnosno Kaptol, a ostatak društva će na terene u nedjelju.

Vodeći Lipik pred sobom ima prilično zahtjevan posao, nakon što su "prošetali" protiv Slavena prošlo kolo, sada idu na noge dosta ozbiljnijem protivniku koji je igrački jači, ali osim Raguževih igrača Lipičane očekuje i težak protivnik u vidu travnjaka koji nije baš najdivniji za igranje nogometa. No kakav je jednima, takav je i drugima kao i uvijek. Lipik pokazuje ove sezone da je zaista odlična momčad, da su njihove najave o borbi za naslov bile utemeljene, ali te se najave moraju potvrđivati iz kola u kolo. Zanimljiv je podatak da je Lipik do sada u gostima slavio samo jednom, u dalekom drugom kolu su bili bolji od BSK-a u Buku. Gostovanje u Mihaljevcima je vjerojatno ključna utakmica za Lipik na putu do jesenske titule. Domaćin je promjenjiv poput vremenske prognoze, osciliraju od očajnih do predstava za Oscara, no protivnici koji igraju na posjed Croatiji odgovaraju pa bi moglo biti vatre za Zanettija i obranu Lipika.

Upravo u Mihaljevcima je Požega prokockala bodove koji bi joj značili čelnu poziciju, a sada će Mitrovićeve trupe čekati da se isto dogodi i Lipiku, a oni će dan ranije odraditi posao protiv Jakšića. Jakšića koji je neprepoznatljiv ove sezone, momčadi koja je u donjem domu 1. ŽNL, no sigurno je plutajuća mina, nakon što su srušili Dinamo u prošlom kolu ipak su si kupili malo mira i mogu odigrati dosta opušteniju utakmicu. A kad je tako Jakšić ima aduta koji mogu biti i te kako opasni pa čak i na Rekreaciji. Bez obzira na to, jasno da je Požega veliki favorit protiv svih na svom stadionu. Mitroviću će nedostajati Šulc i Kopačević, dok Pažin stiže u najjačem sastavu.


Tim osvježenje je u prošlom kolu odigralo briljantnu utakmicu i ostalo praznih ruku u Kutjevu. Kuzmičani su ponovno stvrili jednu poletnu, živu ekipu s nekim novim klincima koji odlično igraju, odlično i bez respekta, a sigurno će tako igrati i pred svojim gledateljima protiv iskusnog Kaptola. Gosti su se već lagano okrenuli idućoj sezoni, nešto kao splitski Hajduk u HNL-u. Velike najave, zvučna imena, "miriše na titulu”, pa od Svih svetih pripreme za novu sezonu. Ovo je jedan od klasika 1. ŽNL, dugi niz godina ove dvije momčadi se natječu u prvoligaškom društvu, uvijek su i jedni i drugi uglavnom u vrhu lige. Zanimljivo je, i pomalo nevjerojatno, da Kaptol nakon Slavena ima najgoru obranu lige, u tom podatku sasvim sigurno leži razlog zašto su daleko od uloga koje su se od njih očekivale. Ako nisu mogli sačuvati mrežu protiv lošijih, kako li će tek protiv ovih kuzmičkih "osica”.. Ako se prisjetimo prošlog međusobnog susreta toplo ćemo se obući i krenuti put Kuzmičke Arene svjetlosti s punim baterijama na mobitelu jer će se imati što snimiti. Prošli dvoboj obrana Kaptola je bila na slobodnim danima, popili su 5 komada, ali su i – pobjedili!


Nogometnu poslasticu kola očekujemo u Vidovcima gdje će se Dinamo protiv Kutjeva pokušati vratiti na pobjedničke staze. Momčad trenera Čabraje tri je kola bez pobjede sa samo jednim osvojenim bodom, pa ako žele ostati u utrci za najviše pozicije imaju veliki imperativ slaviti protiv sve boljeg Kutjeva. Dinamo muku muči s ozljedama koje su ih poharale najviše na vratarskoj poziciji, pa Čabraja uvelike ovisi o zdravstvenom stanju u svlačionici. Kutjevo pak izgleda sve bolje, momčad je očigledno tjelesno sjajno pripremljena i redovito protivnike lomi u drugom poluvremenu. Ako se do njega uspiju "dovući” bez pretjeranog rezultatskog minusa mogu se nadati i bodovima u Vidovcima. Za razliku od Dinama, oni su u posljednja 3 kola maksimalni. Dinamo je poharan ozljedama ali barem nema kartoniranih što je kod kutjeva Ivan Franjić.

Sa 4 osvojena boda u posljednje dvije utakmice Mladost se dokopala sredine ljestvice iz koje mogu mirno privesti jesen kraju.U 9. kolu u goste im stiže BSK koji se remijem protiv Croatije definitivno oprostio od borbe za naslov, ostaje im samo odraditi jednu mirnu sezonu i kovati planove za sljedeću. Ipak, ova utakmica je prilično važna i jednima i drugima, pobjednik ostaje u gornjem dijelu ljestvice, a onda stvari ipak izgledaju puno bolje pa čak i kada je  riječ o samo jednom mjestu razlike. Dvoboji Maldosti i BSK-a uvijek su bili tvrdi i čvrsti, tako će biti i sada, a u posebnom sjećanju je njihov posljednji međusobni dvoboj u Pavlovcima kada su u izravnom dvoboju odlučivali i ostanku u 1. ŽNL a Bučani su slavili pred velikim brojem gledatelja u sjajnoj atmosferi.

Posljednja utakmica u najavi je i posljednja slamka spasa za Slaven. Gradački Megdan će ugostiti Papuk, momčad koja je uhvatila formu, igra sve bolji nogomet i u Gradac si dolazi osigurati ostanak i stvoriti temelj za miran nastavak sezone i micanje prema sredini ljestvice. Naravno, Slavenovi igrači se s tim neće samo tako složiti, pobjedom nad Papukom bi se i te kako vratili u igru za ostanak, i ovo je utakmica koja im život znači. I jedni i drugi su kompletni, Vidakušić i Kljajić imaju sve adute na raspolaganju i boj može početi. Poznavajući Gračane upravo se to i može očekivati, tvrda, čvrsta i muška utakmica od prve do posljednje minute. Papuk nije baš dobro nikada prolazio u Gradcu, kao niti Gračani u Velikoj, doduše u dosadašnjim sezonama Slaven je imao objektivno osjetno kvalitetnije momčadi, no i ova ekipa ima nekoliko igrača koji i te kako mogu zapapriti Ragužu i obrani Papuka.

Ovoga puta imamo 3 satnice odigravanja utakmica, danas Požega u 15,00 dočekuje Jakšića, a u 17,00 u večernjem terminu Tim osvježenje ugošćuje Kaptol, dok se nedjeljne utakmice igraju u 14,30 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI