Slavija je samo dva boda od vrha, Marsonia petardom najavila gostovanje u Pleternici

(Ilustracija)
(FOTO: sportalo.hr)

27.10.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 2619

Nakon 5. kola u kojima su osvojili samo bod, nogometaši Marsonije u prošlom su kolu prekinuli taj negativan niz. Bijelo – crni su na domaćem terenu s 5:0 nadigrali Đakovo Croatiju te su nakon dugo vremena upisali pobjedu. Ona im je bila prijeko potrebna iz razloga  što su i dalje zadržali priključak za ekipama iz vrha ljestvice za kojima nemaju veliki zaostatak bez obzira što su imali period od 5 utakmica u kojima su osvojili samo bod.

Dosadašnja sezona u Trećoj HNL – sjeveroistok je vrlo neizvjesna. Klubovi se svako malo izmjenjuju na vrhu ljestvice. Tako je u početku u vodstvu bila Marsonia, pa nakon nje BSK iz Bijelog Brda, dok su jedno vrijeme na 1. mjestu bili Čepin i druga ekipa Osijeka. Sada nakon 10. kola na vodećoj poziciji je Koprivnica, a koliko je liga izjednačena pokazuje podatak da je od vodećoj do 8.-og na tablici razlika samo 3 boda. Tu je i blizu Marsonia koja je na 9. mjestu i za vodećom Koprivnicom zaostaje 5 bodova. U prošlom kolu Bijelo – crni su s 5:0 na domaćem terenu nadigrali Đakovo Croatiju u utakmici koju je svojom igrom obilježio novi igrač Kristijan Krajček koji je rodom iz Jurjevca.

Sigurno da je pobjeda nad Đakovčanima vratila vjeru i samopouzdanje među Bijelo – crnima, dok je Krajček nakon duge stanke odigrao baš kao i u vrijeme kada je nastupao kod Davora Rupnika za BSK iz Bijelog Brda u kojem je bio među najboljim igračima i strijelcima Treće lige.


Subotnji protivnik Marsoniji od 15 sati u 11. kolu je Slavija u Pleternici koja se nalazi na 4. mjestu s 2 boda iza vodeće Koprivnice, dok imaju 3 boda više u odnosu na Bijelo – crne. Pleterničani imaju niz od 6 utakmica bez poraza te su do sada samo jednom poraženi i to u Koprivnici. Oni su ekipa koja uz Vukovar i Oriolik ima najviše neodlučenih utakmica pa su tako po bod Slaviji s njenog terena ove jeseni uzeli: Osijek II, Đakovo Croatia i BSK Bijelo – Brdo. Treneru Marsonije Irfanu Islamiju se uoči sutrašnje utakmice sa Slavijom u momčad vraćaju 3 igrača, dok će zbog ozljeda izostati: Čanić, Gudelj, Juriša i Vučinić, a Jagić i Ergotić već neko vrijeme više nisu članovi kluba.


Sigurno da će u odnosu na utakmicu protiv Đakovo Croatije u Pleternici Marsonia biti igrački jača za povratak u momčad: Sivrića, Bundavice i Prodanovića, a svakako da se od novog pojačanja Krajčeka očekuje još jedna dobra utakmica.

Prvi strijelac Slavije ove jeseni je Matej Peharda koji je postigao 5 golova pa će od njega prijetiti najviše opasnosti po igrače Irfana Islamija. S druge strane cijela Marsonia je s 18 golova uz vodeću Koprivnicu momčad koja je dala najviše golova do sada u prvenstvu. Kod Bijelo – crnih je čak 10 igrača zabilo barem 1 gol, a najviše i to po 3 imaju: Mišić, Bundavica i Madžarević.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI