Komunalac Požega predstavio aplikaciju ¨Tražilicu grobnih mjesta¨

Tražilica grobnih mjesta
(FOTO: M.M.)

26.10.2017. | M.M.
Pregleda: 5868

"Danas predstavljamo tražilicu grobnih mjesta jer smo uočili da kada dođe blagdan Svih svetih imamo problem jer posjetitelji koji dolaze svojim najmilijima teže pronalaze samo grobno mjesto.




Problem je što su naša groblja stara, brdovita i trenutno na groblju sv. Ilije imamo 3 tisuće grobnih mjesta. Zato smo mi napravili projekt pretrage grobnih mjesta s informatičkom kućom koja je za ovakve projekte specijalizirana kako bi olakšali posjetiteljima pronalazak njihovih pokojnih prijatelja, rodbine i obitelji.


Uskoro ćemo ovaj sustav postaviti i koristiti na svim ostalim grobljima u Požegi i okolici." - rekao je direktor Komunalca Ante Bekić





Groblje je podijeljeno u sektore te da bi točno mogli locirati grobno mjesto potrebno je uključiti lokaciju na pametnom telefonu. Uz samu lokaciju, imena i prezimena posjetitelj će dobiti informacije rođenja i smrti pokojnika.




Sustav je razvijen uz pomoć informatičke tvrtke Axiom iz Čakovca, a funkcionira na sljedeće načine: spajanjem na internetsku stranicu www. komunalac-pozega.hr i upisivanjem imena i prezimena pokojnika u Tražilicu grobnih mjesta ili skeniranjem QR koda koji se nalazi na info panoima na ulazima gradskih groblja. QR čitač besplatna je aplikacija koja se vrlo jednostavno može preuzeti s interneta.




Podaci u sustavu kontinuirano se nadopunjuju, a osim posjetiteljima ovakav način pretraživanja grobnih mjesta od velike je koristi djelatnicima tvrtke Komunalac Požega d.o.o. jer je na groblju sv. Ilije više od 3.000 grobnih mjesta, na Groblju sv. Elizabete cca 1.670 i na Groblju Krista Kralja cca 900 grobnih mjesta."Čestitam Komunalcu d.o.o. te se nadam da će nastaviti uvoditi nove tehnologije koje će nam olakšavati pronalaske pokojnika ali i svega ostaloga. Grad podržava ovaj projekt i smatramo da je to način na koji trebamo i dalje raditi te da će ekipa koja je u Komunalcu još puno dobrih stvari napraviti." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić




Nakon predstavljanja Tražilice grobnih mjesta gradonačelnik i direktor Komunalca d.o.o. Požega predstavili su još jedan projekt koji će krenuti u realizaciju sljedeće godine, a to je obnova spomenika braniteljima Grada Požege na groblju Sv. Ilije.




Jedan dio rasvjete i kocke ispred centralnog križa radit će Komunalac d.o.o. sa svojim kooperantima, a sam dio križa i oko križa je u ingerenciji Grada Požege s investicijom oko 200 tisuća kuna.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI