155. obljetnica prve požeške tiskare i 140. obljetnica smrti Miroslava Kraljevića

Gradska knjižnica i čitaonica Požega
(FOTO: M.M.)

25.10.2017. | M.M.
Pregleda: 4539

Danas je predstavljena i otvorena izložba rijetke i vrijedne građe s temom "Požeške tiskare 1862.-1945." koja se povodom 155. obljetnice prve požeške tiskare i 140. obljetnice smrti Miroslava Kraljevića održala u Čitaonici Gradske knjižnice Požega, a izložbu je pripremila Jasenka Bešlić.








Aktivnost se održava u okviru programa Mjesec hrvatske knjige 2017.





"Ovo je prezentacija i izložba knjiga koja je u programu mjeseca knjige, a u povodu dvije važne obljetnice tj. 155 godina od prve požeške tiskare, a druga je 140 godina od obljetnice smrti Miroslava Kraljevića.




Kolegica Jasenka Bešlić pripremila je izložbu vrlo vrijedne građe i rijetke knjiga koje su tiskane prve u požeškim tiskarama. Jedna od glavnih pokretača i mecena toga vremena je bio Miroslav Kraljević te vezano uz ovu obljetnicu i uz obljetnicu tiskare pripremili smo "građu" koju prikazujemo građanima Požege, ali još bih naglasila da je to građa koja je u našem zatvorenom fondu i traži se samo na zahtjev tako da je prilika sada kada je izložba da se vidi i procijeni njeno bogatstvo." rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Aleksandra Pavlović










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI