9. Sajam poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega

9. sajam poslova u Požegi
(FOTO: M.M.)

25.10.2017. | M.B.
Pregleda: 8100

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege, u partnerstvu s Veleučilištem u Požegi, organizirao je deveti po redu Sajam poslova. Na Sajmu poslova na Veleučilištu u Požegi našli su se danas nezaposleni, ali i svi oni koji rade te očekuju da će za svog životnog vijka promijeniti više zanimanja i radnih mjesta. Sajam poslova organiziran je kako bi omogućio neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika i poticao nezaposlene osobe u aktivnom traženju posla, stvarao partnerstva i suradnje svih dionika na tržištu rada, pružao informacije o mogućnostima zapošljavanja, obrazovanja i cjeloživotnog učenja.




"Hrvatski zavod za zapošljavanje je svoj prvi sajam organizirao 2008. godine upravo ovdje, a danas smo opet ovdje s puno više izlagača. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u organizaciji ovog sajma te sponzorima i izlagačima. U našoj županiji trenutno ima otvorenih  76 natječaja za slobodna radna mjesta. Nezaposlenost pada od veljače 2014. godine kada je bilo 7892 nezaposlenih osoba , a danas je nezaposlenih 3419 osoba. Od kad je statistike zavoda, nikad nismo imali veću ponudu slobodnih radnih mjesta, a upravo je sajam poslova odlična prilika za sve one koji traže posao da ostvare kontakt s poslodavcima u neformalnom okruženju. Danas ovdje imamo za svakog po nešto; za nezaposlene radionicu, za studente debate i vježbe, a za poslodavce prezentaciju", rekla je na početku Jasminka Antunović, koordinatorica Sajma poslova.









"Pozdravljam vas sve u svoje ime i ime svih djelatnika Veleučilišta, drago mi je da smo partner u ovakvom događanju. Smatram da smo mi ti koji možemo pružiti podršku Sajmu poslova jer nas kontaktiraju poslodavci koji nas mole da preporučimo nekog studenta koji bi bio adekvatan za određeno radno mjesto. Upravo zbog toga je ovakvo događanje idealno za stvaranje kontakata između poslodavaca i nezaposlenih osoba jer dolazi do kvalitetnije razmjene informacija. Otvoreni smo za bilo koji oblik daljnje suradnje te želim da većina vas ostvari kontakte koji su vam potrebni da se zaposlite", rekao je dekan VUP-a Dinko Zima.







Svima prisutnima obratio se i gradonačelnik Požege jer upravo je grad glavni sponzor ovog događanja. "Drago mi je što smo danas ovdje, ali žao mi je što vas je ovako puno. Ovim putem apeliram na poslodavce: Ostajemo bez mladosti u našem gradu, molim vas, pomozite i podignite kvalitetu zapošljavanja i cijenu rada. Mi ćemo kao grad biti uz vas koliko god možemo te ćemo podupirati ovakve događaje te da se pomogne svima onima koji žele naći posao, a poslodavcima da nađu najbolje kandidate za određena radna mjesta", govori Puljašić.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI