Ministar Tolušić obitelji Lucić odobrio još milijun eura potpore, ne vidi problem u Lucićevim propalim tvrtkama

FOTO: Telegram.hr

OVAKVE STVARI DOKAZUJU DA UVIJEK MOŽE BITI GORE...

Ministar Tolušić obitelji Lucić odobrio još milijun eura potpore, ne vidi problem u Lucićevim propalim tvrtkama

25.10.2017. | telegram.hr PREGLEDA: 12400

Vidite kako je unosno saditi luk!?

"Nakon što je upropastio dvije svoje tvrtke, TOFRADO i TOFRADO bačvariju i s golemim minusima odveo ih u stečaj, ostavši dužan samo Hrvatskim šumama više od 15 milijuna kuna, najsiromašniji saborski zastupnik HDZ-a, Franjo Lucić, uspio je – zahvaljujući državnom novcu, sredstvima Ministarstva poljoprivrede – udahnuti život svojoj trećoj tvrtki, TOFRADO trgovina. Tu tvrtku sada vodi jedan od trojice Lucićevih sinova, Tomislav Lucić. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, 20. listopada na svome Facebook profilu pohvalio se kako je sretan što je prvu godinu mandata proslavio s hrvatskim poljoprivrednicima.

”Danas su potpisani novi ugovori uz potporu od 340 milijuna kuna za projekte iz Mjere 4. Kreće izgradnja novih farmi, pršutana, podizanje voćnjaka! Nove investicije znače i novi zamah hrvatske poljoprivrede”, ponosno je obznanio Tolušić. Na fotografiji uz objavu je nekoliko osoba, potpisnika ugovorâ koje će, kao kaže Tolušić dati ”novi zamah hrvatske poljoprivrede”. Jedan od njih je i Tomislav Lucić, sin saboterskog zastupnika HDZ-a i svojedobno predsjednika saborskog odbora za poljoprivredu, Franje Lucića.
TOMISLAV LUCIĆ, ODNOSNO TORFADO TRGOVINA DOBILA 7,412.500 KUNA

Na zahtjev Telegrama, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila je popis kome su i u kolikim iznosima ispaćene potpore. Među njima je i tvrtka TOFRADO trgovina, kojoj je Ministarstvo poljoprivrede, na čelu s ministrom Tolušićem, odobrilo 7,412.500 kuna, odnosno milijun eura. Tvrtka na čijem je čelu Tomislav Lucić, a čiji je član uprave brat zastupnika Franje Lucića, Dragan Lucić, koji zastupa društvo pojedinačno i samostalno, dobila je gotovo 7,5 milijuna kuna potpore kako bi izgradila govedarsku farmu čija je ukupna planirana vrijednost 16,088.527,75 kuna.Tvrtka TOFRADO trgovina, kako piše u Sudskom registru, bazično se bavi strojnom i ručnom obradom metala, proizvodnjom metalnih proizvoda, obradom i presvlačenjem metala, proizvodnjom proizvoda od žice, te zakovica, lanaca i opruga. Doduše, registrirana je i za poljoprivrednu djelatnost, no time se do sada nije bavila. Na njihovim web stranicama stoji da prodaju grubi i fini građevinski materijal, čavle, pletivo, žicu, armaturnu mrežu, cigle, crijep, parket alate i opremu, a u maloprodaji još i elektro materijal, boje i lakove, bijelu i crnu tehniku, sanitarije i pločice.

NAJMLAĐI LUCIĆ TVRTKU PRIJAVIO NA ADRESI FIRME U VLASNIŠTVU PLETERNICE

TOFRADO trgovina, jedina preostala tvrtka iz nekadašnjeg poslovnog carstva Franje Lucića, sada je dobila milijun eura državnog novca da bi, kako to kaže ministar Tolušić, dala ”novi zamah” hrvatskoj poljoprivredi. Najmlađi Lucićev sin, očev imenjak Franjo Lucić (25) također se upušta u poduzetničke vode. On je 17. ožujka ove godine registrirao tvrtku Farma Pleternica d.o.o. Njena osnovna djelatnost vezana je uz poljoprivredu, a kako stoji u Sudskom registru, bavi se, među ostalim, ekološkom proizvodnjom, distribucijom i uvozom i izvozom ekoloških poljoprivrednih proizvoda.

Zanimljivo, Lucić junior svoju je tvrtku prijavio na adresi Ante Starčevića 35 u Pleternici, gdje se nalazi gradska tvrtka PLINK (Poduzetnički inkubator Pleternica). PLINK, piše na njihovim web stranicama, daje besplatni poslovni prostor poduzetnicima, kako bi im olakšao poslovanje i ulazak u svijet biznisa. PLINK je u vlasništvu Grada Pleternice (koja mu je i osnivač) na čijem je čelu bio Franjo Lucić, stariji. Lucić je danas i jedan od HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću Pletenice.

Činjenica da Lucićev sin, osim što je prijavo sjedište tvrtke na adresi poduzeća u vlasništvu Grada Pletenice i mogući korisnik besplatnog poslovnog prostora, stavlja zastupnika Franju Lucića u potencijalni sukob interesa. Telegram nije dobio odgovor na upit koristi li Lucićev sin i besplatni prostor gradske tvrtke PLINK. Na naše pitanje o tome nisu odgovorili. Obitelj Lucić ovoga je ljeta na šest hektara u Gospodarskoj zoni u Pleternici, izgrađenoj u vrijeme dok je Franjo Lucić ondje bio gradonačelnik, posadila crveni luk u okviru mjere 41.112 Ministarstva poljoprivrede koje daje poticaje za proizvodnju voća i povrća.

TELEGRAM PISAO O SUMNJIVIM POSLOVIMA OBITELJI LUCIĆ

Telegram je nedavno, u posebnom specijalu o poslovanju Lucićevih tvrtki TOFRADO i TOFRADO bačvarija, pisao kako su se njegovi sinovi i ranije bavili poduzetničkim aktivnostima. Posuđivali su milijunske iznose tvrtkama TOFRADO i TOFRADO bačvarija, koje su, kako smo pisali, nenamjenski trošile sredstva iz kredita za zapošljavanje branitelja (uz pomoć Ministarstva branitelja) i umjesto u osnovnu djelatnost, ulagale u izgradnju apartmana na jadranskoj obali. Odakle im novac, osobito tada malodobnom Franji, čak ni kad su te dvije tvrtke završile u stečaju s milijunskim gubicima, nitko ih nije pitao.

Franjo Lucić tada je proglasio stečaj za obje tvrtke, a sa svog imena maknuo sve nekretnine i pokretnine tako da danas u imovinskoj kartici nema ni kuće, ni stana, ni automobila, ni kune ušteđevine, već samo njivu čiju vrijednost procjenjuje na 15 tisuća kuna. Iako su stečajevi njegovih tvrtki još u tijeku, dinastija Lucić, kao što smo vidjeli, i dalje uživa podršku države, sada Ministarstva poljoprivrede, koje je tvrtki TOFRADO trgovina upravo odobrilo milijun eura potpore.

izvor: www.telegram.hr

Tagovi: hdz, lucić, potpora, tolušić, euri, pleternica

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Iseljeni Slavonci pozivaju na gradnju zavičajnih muzeja da se ne zaboravi od kuda su iselili

.

Biskup primio požeško-slavonsku županicu i požeškog gradonačelnika

.

Nove upute Stožera civilne zaštite Požeško - slavonske županije

.

ŠRD Pakrac: Tomislav Markus pobjednik klupskog natjecanja

.

Dodjela nagrada ʺKreativni i neovisniʺ učenicima srednjih i osnovnih škola

.

Nacionalni stožer objavio najnovije podatke. Skoro jednak broj oboljelih i preminulih

.

Glazbeno putovanje šokačkom baštinom i proslava bećarca

.

Danas se obilježava Svjetski dan darivatelja krvi

.

Meteorolozi najavljuju prvi ovogodišnji toplinski val

.

Proglašeni najbolji proizvođači konjske salame

.

Zajednički sastanak uprave kluba i igrača NKʺGraničarʺ Zagrađe za kraj sezone 2020/2021

.

Na jezeru ʺPožegaʺ u Turniću ribiči opet ulovili preko tonu ribe za 52 sata

.

PROGLAŠENA PRIRODNA NEPOGODA Prijava štete zbog poplave do petka 18. lipnja

.

Pod utjecajem alkohola od 2,74 promila skrivio prometnu nesreću u Požegi

.

Vikend obilježili pijani vozači, rekorder s čak 3,40 promila vozio motor po Pleternici

.

Bolji od sladoleda? Recept za neodoljivi ledeni cheesecake

.

Od 2027. nema više uzgoja životinja u kavezima? EP traži zakonodavni okvir

.

PSŽ: od jučer 1 novozaraženi, ukupno je 9 aktivnih slučajeva zaraze

.

Danas djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku

.

Osobe koje imaju ovaj zdravstveni problem, ne smiju primiti AstraZenecu

.

OPG Budić: “Kad bi netko samo jednu godinu pokušao živjeti od ovoga, mislim da bi cijenio naš rad”

.

Kremasti složenac od jagoda i milerama bez pečenja

.

Izborna skupština Gradske straže Požega

.

Evo koja su imena Hrvati najviše davali djeci u prva tri mjeseca ove godine

.

U Općini Velika proglašena elementarna nepogoda zbog poplave i tuče

.

Javni poziv za upis djece u obvezni program predškole

.

FOTO: Antunovski koncert u požeškoj Katedrali

.

Treći dan bez novozaraženih osoba u Požeško-slavonskoj županiji

.

Predstavljanje nove biskupove knjige ʺRiječ Božja nije okovana- Pisma, poruke i homilije u vrijeme pandemije koronavirusaʺ

.

Ujutro kiša, poslijepodne razvedravanje

.

Pogledajte kakve je novitete ove godine u svom dvorištu pripremila Marica Arambašić

FOTONALAZ

SVE NA JEDNOM MJESTU: Fotografije i videa naših čitatelja iz Požege, Vidovaca i Drškovaca