Udruga slijepih Grada Požege obilježila Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan bijelog štapa
(FOTO: M.M.)

25.10.2017. | M.M.
Pregleda: 2199

Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije danas je simbolično obilježila Međunarodni dan bijelog štapa koji se obilježava 15.10. Osim članova Udruge, svečanosti je prisustvovao i dogradonačelnik Požege Ferdinand Troha, a sve prisutne je na početku pozdravio i predsjednik Udruge Zdravko Čop.




"Iako se Međunarodni dan bijelog štapa obilježava 15.10., tada smo imali obaveza i nismo ga mogli svečano obilježiti u našoj Udruzi stoga smo danas ovdje. Zahvaljujem se svima koji ste došli, pogotovo goste iz grada i županije. Danas ćemo vas upoznati s problemima i potrebama koje mi imamo", rekao je gospodin Čop.






Na javnoj tribini koja se održavala na Dan bijelog štapa pričalo se o svim potrebama i problemima slijepih i slabovidnih osoba. Na tribini se raspravljalo o sustavnom financiranju Udruga i Saveza slijepih i slabovidnih osoba. centru za rehabilitaciju, udžbenicima za slijepe i slabovidne učenike, zapošljavanju slijepih osoba te o inkluzivnom doplatku kojeg osobe s invaliditetom primaju.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI