Održana početna konferencija u sklopu projekta ¨Geopriče UNESCO geoparka¨

PP Papuk
(FOTO: pozega.hr)

25.10.2017. | pozega.hr
Pregleda: 2228

U prostorijama Eko točke Jankovac danas je održana početna konferencija u sklopu projekta "Geopriče UNESCO geoparka". Riječ je o projektu vrijednom 90.090.587,54 kuna, uz 85% potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kojim se planira izgraditi i opremiti Geo-info centar u Voćinu, prezentacijska dvorana i vanjske učionice i igraonice "Kuće Panonskog mora" Centra za posjetitelje Velika, uspostavit Adrenalinski park Duboka za djecu i odrasle s dva poligona, nabaviti posjetiteljski vlak/turistički autobus koji će povezivati Geo-info centra Voćin s Rupnicom i ostalim lokalitetima, nabaviti 10 električnih i 10 brdskih bicikala i bicikala za iznajmljivanje. Također, u sklopu projekta odradit će se mnogobrojne edukacije i izgraditi županijska prometnica od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.




- Projekt je to koji će zasigurno promijeniti predodžbu o nerazvijenoj Slavoniji i koji će značajno poboljšati turističku infrastrukturu na području obje županije. Moram naglasiti kako je ovo iznimno važno okupljanje za naš park i drago mi je da se odvija upravo ovdje, u srcu Parka, na Jankovcu. Napokon imamo priliku za sinergijski razvoj, priliku da se direktno upoznaju ozbiljni investicijski planovi, financijski okviri, mogućnosti za izvore financiranja usklađeni s potrebama Parka, a ono što je najbitnije s potrebama lokalnog stanovništva. Svjesni smo ekonomskog trenutka i da se ustanove i jedinice lokalne samouprave moraju povezivati na pojedinim projektima te biti kreativni. - rekao je ravnatelj Parka prirode Alen Jurenac.






Današnjoj konferenciji uz ravnatelja Parka prirode Papuk Alena Jurenca, prisustvovali su zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, načelnik općine Velika Vlado Boban, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te mnogi drugi uvaženi gosti.



Tekst i foto: www.pozega.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI