Spektakularno kolo u Požeško slavonskoj Primeri

Nogometna utakmica
(FOTO: sportalo.hr)

23.10.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 4310

Jučer su odigrana posljednja 4 susreta 8. kola Požeško-slavonske 1. ŽNL među kojima je najzanimljiviji bio dvoboj Kutjeva i Tim osvježenja, ali i ostali dvoboji su svakako imali svojih draži. U konačnici bilo je ovo možda i najzanimljivije kolo dosadašnjeg dijela sezone, obrane su uzele godišnji, napadači su trpali kao ludi, a prosjek od okruglih 6 golova po utakmici zvuči nestvarno!

PAPUK – POŽEGA 1:5

Velička ljepotica jučer je ugostila aktualnog prvaka Požegu koja se u posljednjih nekoliko utakmica vratila na prošlosezonsku razinu, ali i Kljajićeva momčad je popravila formu pa se očekivala vrlo dobra utakmica, a tko čeka i dočeka, bila je to predstava u kojoj se zaista imalo što vidjeti. Gosti su poveli vrlo rano preko Šulca, ali Papuk se ekspresno vraća golom svog najboljeg igrača Jurice Kljajića. Do odmora su nakon toga mreže mirovale, a onda prava golijada Mitrovićeve momčadi. Još je jednom pogodio Šulc, dva puta isto tako Golić, a utakmica Požege ne može proći da se u listu strijelaca ne upiše i Kahanek koji je ponovno usamljen na vrhu ljestvice strijelaca.


– A šta da kažem.. Nismo nešto predobro odigrali, rano smo dobili gol, no odmah smo se i vratili. Sve je bilo dobro prvo poluvrijeme, oni su vršili pritisak ali smo se dobro branili. U samoj završnici prvog poluvremena njihov golman je sjajno obranio jedan naš pokušaj, da je to upalo tko zna kako bi završilo, no nije, pa je u drugom poluvremenu Požega pokazala da je puno iskusnija od nas. Ja svojim igračima apsolutno nemam što zamjeriti, dali su sve od sebe, Požega je odlična momčad koja je iskoristila kada smo se otvorili u nastavku i ja im čestitam na zasluženoj pobjedi. Sljedeće kolo idemo u Gradac, njima je to zadnja slamka spasa, a mi idemo rasterećeni, mislim da smo trenutno kvalitetniji, ali znamo da je to nezgodno gostovanje, ali idemo igrati nogomet i probat pobjediti – izjavio je Dražen Kljajić nakon utakmice.


– Sve smo odradili kako smo planirali i dogovorili se u svlačionici. Dominirali smo tokom čitave utakmice, naši napadači su to kapitalizirali i mislim da je pobjeda potpuno zaslužena. Mi imamo širok i kvalitetan kadar, dobro radimo i ja sam optimist. Do sada nam je kiks jedino poraz u Mihaljevcima, dogodila se takva utakmica. Vratili smo se na drugo mjesto, a vjerujem da ćemo se vratiti i tamo gdje nam je mjesto, na sami vrh – mišljenje je Željka Mitrovića.

KAPTOL – MLADOST  3:3

Kaptol je bez sumnje najveće razočaranje dosadašnjeg dijela prvenstva, potvrdili su to i jučer iako su ostali neporaženi. Previše su bodova prosuli za tako kvalitetnu momčad, a posebno bode u oči da bodove prosipaju na svom terenu što godinama u nazad nije bio slučaj. Današnji susret je bio prava poslastica za gledatelje, a posebno navijače Mladosti koji su mogli uživati u partiji svojih ljubimaca, iako naravno njima ostaje žal što su ostali bez pobjede u posljednjim sekundama iz kaznenog udarca. Antonio Soldo je u 17′ minuti pokazao da je sigurno ozbiljno pojačanje za Mladost kada je matirao domaću obranu, ali da Kaptol ne ode u minusu na odmor pobrinuo se iskusni Branko Sadilek. Isti igrač je i u nastavku pokazao da je klasa neprolazna kategorija te je u 69′ donio prednost Kaptolu. Samo nekoliko minuta kasnije još jedan klasni napadač je potvrdio istu tezu, doduše nije mu bilo teško iz kaznenog udarca poravnati rezultat. Nešto kasnije mu je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali je ipak uspio – promašiti. Riječ je o najboljem strijelcu liga u kojima je nastupao u protekle dvije godine, Mirku Piliću koji se na kraju u listu strijelaca upisao i iz igre u 74′ i ponovno donio prednost gostima iz Pavlovaca. Kada su gosti već pomalo počeli slaviti još se jedan majstor ukazao, Mile Pavelić je iskusno izborio kazneni udarac koji je Antonio Šilhan pretvorio u konačnih 3:3.

– Pavlovci su bili odlični, odigrali su sjajnu utakmicu i ja moram biti sretan s ovim bodom. I njihov trener je rekao da im je ovo najbolja utakmica, i stvarno su bili odlični i čestitam im i na bodu i na sjajnoj partiji. Mi opet nismo bili dobri, nikako ne možemo uhvatiti konstantu, ali i bili smo bez nekoliko standardnih igrača što sigurno utječe na igru. Bez obzira što mi moramo bolje, gledatelji su mogli uživati u sjajnom nogometu danas. Moramo poraditi na protoku i mijenjanju strana, moramo poraditi i na agresivnosti, u nekim trenucima sam imao dojam kao da se mojim igračima jednostavno ne da. Da su gosti osvojili sva 3 boda ne bi bilo nimalo nezasluženo, ali ipak osvajanje boda u takvoj utakmici govori da moja momčad ima karakter. Što se suđenja tiče mislim da je bilo korektno, bio je po penal na svakoj strani, po meni oba opravdano dosuđena – kazao je Krešimir Poleti nakon utakmice.

– Bila je to naša najbolja utakmica ove sezone, a i općenito je utakmica bila odlična, gledatelji su stvarno mogli uživati. Ja sam prije utakmice priželjkivao bod, osvojili smo ga, ali smo mogli i sva tri, mislim da smo bili kvalitetniji protivnik i bliže pobjedi. Na kraju smo u 93. minuti dobili gol iz kaznenog udarca, šteta, ali ja sam zadovoljan, a bit ću još zadovoljniji ako ovakvu igru budemo češće pokazivali. Ne volim isticati pojedince ali Soldo i Pilić su nam ogromna pojačanja, prvi je zabio i odigrao sjajnu utakmicu, a drugi je odmah dva puta zabio i pokazao da je klasa za ovu ligu – riječi su Ivice Tadića, trenera Mladosti.

BSK – CROATIA 2:2

Bučani su na svom terenu dočekali Croatiju i tražili novu pobjedu kojom bi se priključili samom vrhu ljestvice i postali kandidat za titulu pomalo iz prikrajka. Sve je teklo manje više po planu, imao je BSK mirnih 2:0, ali Croatia je još jednom odigrala sjajno drugo poluvrijeme i vratila se i osvojila bod na Hrvatskinji. Albert Hel je u 10′ donio početnu prednost Bučanima, Jure Bošnjak je pred kraj prvog dijela povećao na 2:0 i činilo se sigurnu i mirnu pobjedu Buka, no Raguževi ratnici nisu tako mislili. Marko Vučetić i Kristijan Kelebuda u drugom su poluvremenu matirali Bošnjaka i zasluženo odnijeli bod put Mihaljevaca.

– Gosti su se danas pokazali kao odlična ekipa, bili su silno motivirani. Imala je Croatia posjed u sredini, ali smo ih dobro kontrolirali i došli do vodstva 2:0 koje smo u drugom dijelu to naivno prokockali iako ne mogu reći da gosti nisu zaslužili taj bod.  – izjavio je Ivica Pejnović, trener BSK-a.

– Bod u Buku nikad nije malo, pogotovo kada gubiš 2:0. Bili smo danas bolja ekipa, imali smo protiv sebe odličnu ekipu, imali smo protiv sebe i glavnog suca, ali smo zasluženo uzeli bod iako smo trebali i sva tri. Suđenje nikada ne komentiram, danas sam morao jer je bilo užasno. Domaćin je igrao svoju igru, čvrstu i tvrdu, ali korektnu a mi smo odigrali bolje nego ono poluvrijeme u Kuzmici i ponovno nismo pobijedili – rekao je rekao Bernard Raguž.

KUTJEVO – TIM OSVJEŽENJE  5:4

Epitet derbija utakmica u Kutjevu je i opravdala, bio je to zaista pravi spektakl na kutjevačkoj La Bonboneri. Ponajbolji igrač lige Luka Rotim u 12. minuti otvorio je golijadu i donio prednost Kuzmičanima koja je važila do 21′ kada Josip Budimir poravnava na 1:1. Naravno, u ovakvoj golijadi niti jedan rezultat nije dugog vijeka, pa u samo 3 minute Mislav Brnčić i Josip Banožić donose dvostruku prednost Kuzmičanima. Do odmora se to vodstvo prepolovilo, pogodak je djelo mladog Marina Majetića koji je u 4. minuti drugog dijela vratio stvari na početak. U 63′ Franjić prvi puta donosi prednost Kutjevu, a deset minuta prije kraja svoj prvijenac u dresu Zelenih upisao je Filip Nemec iz kaznenog udarca. No ni tu nije bio kraj, Tim osvježenje je nekoliko minuta prije kraja smanjilo na 5:4 preko mladog Franka Marinovića, no snage za bod u Kutjevu ipak nije bilo.

– Danas je utakmica bila fantastična! Kuzmica je mlada momčad koja se došla nadigravati, zaista sjajno! Gosti su imali 3:1 prednost, valjda nam je baš to trebalo da krenemo igrati. Bila je to stvarno potvrda da smo momčad s karakterom, da znamo igrati to znamo i od ranije. Ja sam oduševljen gostima, riječ je o mladoj momčadi prepunoj nogometnih znalaca, a takvoj ekipi okrenuti 3:1 na 5:4 treba moći. Smatram da je čitava utakmica bila maksimalno korektna i poštena, a mojim igračima skidam kapu do poda. Naravno, ponovno moram reći da želim vidjeti da u utakmicu krećemo od početka maksimalno, a ne tek kada smo u rezultatskom minusu – komentar je Ivana Budimira nakon utakmice.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI