NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV
SDP: ¨Požega će možda ostati bez pitke vode!¨

FOTO: sdp.hr

DOZVOLJAVA LI GRADONAČELNIK PULJAŠIĆ DA SE TRUJE VODA KOJU PIJE I NJEGOVA OBITELJ?

SDP: ¨Požega će možda ostati bez pitke vode!¨

22.10.2017. | Ante Mandarić PREGLEDA: 8103

Baš onako kako naslov kaže: "Požega će ostati bez pitke vode" ili "sigurno neće" moglo se čitati u mnogobrojnim požeškim medijima zadnjih par dana. Osim kod nas, naravno, pošto nas vodstvo SDP-a ne poziva na konferencije, valjda je onaj članak "Cesarik ne diže..." još uvijek u svježem sjećanju pa je to razlog.

Prijeti li Požegi ugrožavanje opskrbe pitkom vodom?

Za sve čitatelje koji to ne znaju, gospodin Ronko je zamrznuo svoj mandat u Požegi i u županiji i prepustio vodstvo još starijim kolegama u stranci. Mladima iz stranke, poput Tamare Puač i Brune Horvata, jednostavno ne daju napraviti korak naprijed, podsjetimo kako je prijedlog Tamare Puač da se ukinu vijećničke naknade u svrhu subvencije udžbenika odbijen. Iz ovog bi se dalo zaključiti da će Ronko, kad se vrati na scenu prije novih izbora, reći kako je podmladio stranku jer je mlađi od trenutnog vodstva, logično.


No, nije ovo današnja tema, o tome ćemo mati još dovoljno redaka u posebnim člancima, a po našoj procijeni, otvorit će se nove teme u naredno vrijeme.

Današnja tema je pitka voda, koja je sama po sebi pitanje za sve generacije, a ne samo aktualne vlasti HDZ-a- Neferovića zadnjih pet godina i Puljašića sada. Pitka voda je strateško i ključno pitanje godinama, a ako se dobro sjećamo, Ronko je također vladao nekoliko mandata... Tako da je ta tema veći problem SDP-u i Ronkovim kolegama nego zadnjih pet godina HDZ-a.

Citiramo Marijana Cesarika s tiskovne konferencije: "Najveći zagađivači vode su industrija i, neočekivano ali istinito, suvremena poljoprivreda. Kako se uzgoj hrane, koji nema za cilj ekološku proizvodnju, temelji na proizvodnji sve veće količine takvi proizvođači se ne ustručavaju od korištenja umjetnih gnojiva i pesticida kako bi povećali prinose. Tako velike zemljišne površine bivaju zagađene ovim tvarima koje se kišama odvode u tlo i zagađuju podzemne izvore pitke vode", rekao je u uvodu tiskovne konferencije Cesarik.

Dakle, dr. Cesarik izjavljuje kako je, zamislite samo, industrija (koja to mnogobrojna industrija???) i poljoprivreda (ovo je za Nobelovu nagradu- otkriće stoljeća) kriva za zagađenje vode.

Što on želi reći? Da ovo malo industrije iselimo, a poljoprivredu pretvorimo u EKO? Što drugo se iz ove izjave može iščitati? Ako je ovo plan budućeg kandidata za gradonačelnika, onda nek nam Bog pomogne.

Očito je da SDP ne otvara teme koje bi i mogle biti zanimljive za tiskovne konferencije. poput nasilja nad ženama (za kojeg je Cesarik izjavio da je to privatni problem, a ne politička tema) ili afere Lucić, raspuštanje ŽO HDZ-a, imenovanje povjerenika Glavića, stanje i pripreme za moguće poplave, nezaposlenost u gradu, iseljavanje mladih, medicinska opskrba, male mirovine- evo primjeri atraktivnih tema za tiskovne konferencije kojima bi se SDP mogao baviti, no očito ne i požeški jer njima je tema pitka voda.

Uopće nije upitno da će grad i njegovo vodstvo poduzeti sve mjere da se gradsko područje opskrbi s najboljom mogućom pitkom vodom u bilo kojem vremenskom roku!

Gradsko vodstvo je iznenađeno insinuacijama i bezveznim uznemiravanjima građana, a čudi ih kako itko može pomisliti da grad i njegovi čelnici ne znaju da je pitka voda važna za život kao i kisik. "Apsurdno"- bila je riječ koju smo najviše čuli kad smo ispitivali ovu temu!

U telefonskom upitu gradonačelniku Puljašiću dobili smo sljedeći odgovor: "Jedan od mojih prioriteta rada je poduzeti sve da se kvaliteta života u našem gradu popravi i poboljša. Pitka voda je ključna i prioritetna u tom planu, uz sigurnost, kvalitetu zraka, kako za mene, tako i za moje kolege. Sve što bude potrebno zaštititi, poboljšati i servisirati, uvijek će biti u prvom planu i grad će izdvojiti koliko god sredstava bude potrebno za to. Voda je život, a dobra i zdrava voda je zdrav život tako da građani mogu biti mirni", rekao je gradonačelnik Puljašić i dodao kako svi građani mogu biti sigurni jer će napraviti sve potrebno pogotovo jer je i on sam sa svojom obitelji dio ove zajednice i živi u ovom gradu.

Tagovi: pitka voda, sdp, apsurd, požega, opasnost, puljašić

48 SATI NA 034PORTALU

.

U jednom objektu u Požegi izbio požar, na terenu vatrogasci i policija

.

NEUOBIČAJEN PRIZOR: ʺOva kuća više nije na prodaju!ʺ

.

Za požeško-slavonske nogometaše ljeto je gotovo i počinje nova sezona

.

Danas toplije i bez oborina

.

Preminuo je Ivan Smojver - sahrana je danas na groblju Krista Kralja u 14 sati

POŽEGA IZNAJMLJUJEM STAN 28 M2

Prodajem svinje

Tornjak stene

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

NK Slavonija uvjerljivo bolja od Hajduk-Pakraca u posljednjoj pripremnoj utakmici

.

Komemoracija za 1.368 žrtava, žena, djece i staraca koji su tragično završili u pet bunara u Sloboštini

.

Udomila prebijenu i polumrtvu kujicu koja je danas vrhunski obučen pas koji spašava živote

.

Otkriven tajanstveni tunel ispod Slavonskog Broda

.

Predvečerje Velike Gospe u Kloštru kod Slavonskog Kobaša

.

U dva dana ukupno četiri prometne nesreće i troje lakše ozlijeđenih

.

U Jakšiću pokušaj ubojstva, u Požegi provala u mesnicu, u Pleternici udar groma u kuću...

.

Danas će bez struje biti...

.

Za vikend nam se vraćaju ljetne vrućine te će se zdržati neko vrijeme

.

Horor u Jakšiću !! Sin (19) nožem izbo majku (50), u OŽB Požega zaprimljena u teškom stanju

.

Samo u Požeštini u isto vrijeme možete izaći iz dva različita naselja

FOTONALAZ

Požeški ʺzdraviʺ vozači masovno ne poštuju invalidska parking mjesta