NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV
SDP: ¨Požega će možda ostati bez pitke vode!¨

FOTO: sdp.hr

DOZVOLJAVA LI GRADONAČELNIK PULJAŠIĆ DA SE TRUJE VODA KOJU PIJE I NJEGOVA OBITELJ?

SDP: ¨Požega će možda ostati bez pitke vode!¨

22.10.2017. | Ante Mandarić PREGLEDA: 8031

Baš onako kako naslov kaže: "Požega će ostati bez pitke vode" ili "sigurno neće" moglo se čitati u mnogobrojnim požeškim medijima zadnjih par dana. Osim kod nas, naravno, pošto nas vodstvo SDP-a ne poziva na konferencije, valjda je onaj članak "Cesarik ne diže..." još uvijek u svježem sjećanju pa je to razlog.

Prijeti li Požegi ugrožavanje opskrbe pitkom vodom?

Za sve čitatelje koji to ne znaju, gospodin Ronko je zamrznuo svoj mandat u Požegi i u županiji i prepustio vodstvo još starijim kolegama u stranci. Mladima iz stranke, poput Tamare Puač i Brune Horvata, jednostavno ne daju napraviti korak naprijed, podsjetimo kako je prijedlog Tamare Puač da se ukinu vijećničke naknade u svrhu subvencije udžbenika odbijen. Iz ovog bi se dalo zaključiti da će Ronko, kad se vrati na scenu prije novih izbora, reći kako je podmladio stranku jer je mlađi od trenutnog vodstva, logično.


No, nije ovo današnja tema, o tome ćemo mati još dovoljno redaka u posebnim člancima, a po našoj procijeni, otvorit će se nove teme u naredno vrijeme.

Današnja tema je pitka voda, koja je sama po sebi pitanje za sve generacije, a ne samo aktualne vlasti HDZ-a- Neferovića zadnjih pet godina i Puljašića sada. Pitka voda je strateško i ključno pitanje godinama, a ako se dobro sjećamo, Ronko je također vladao nekoliko mandata... Tako da je ta tema veći problem SDP-u i Ronkovim kolegama nego zadnjih pet godina HDZ-a.

Citiramo Marijana Cesarika s tiskovne konferencije: "Najveći zagađivači vode su industrija i, neočekivano ali istinito, suvremena poljoprivreda. Kako se uzgoj hrane, koji nema za cilj ekološku proizvodnju, temelji na proizvodnji sve veće količine takvi proizvođači se ne ustručavaju od korištenja umjetnih gnojiva i pesticida kako bi povećali prinose. Tako velike zemljišne površine bivaju zagađene ovim tvarima koje se kišama odvode u tlo i zagađuju podzemne izvore pitke vode", rekao je u uvodu tiskovne konferencije Cesarik.

Dakle, dr. Cesarik izjavljuje kako je, zamislite samo, industrija (koja to mnogobrojna industrija???) i poljoprivreda (ovo je za Nobelovu nagradu- otkriće stoljeća) kriva za zagađenje vode.

Što on želi reći? Da ovo malo industrije iselimo, a poljoprivredu pretvorimo u EKO? Što drugo se iz ove izjave može iščitati? Ako je ovo plan budućeg kandidata za gradonačelnika, onda nek nam Bog pomogne.

Očito je da SDP ne otvara teme koje bi i mogle biti zanimljive za tiskovne konferencije. poput nasilja nad ženama (za kojeg je Cesarik izjavio da je to privatni problem, a ne politička tema) ili afere Lucić, raspuštanje ŽO HDZ-a, imenovanje povjerenika Glavića, stanje i pripreme za moguće poplave, nezaposlenost u gradu, iseljavanje mladih, medicinska opskrba, male mirovine- evo primjeri atraktivnih tema za tiskovne konferencije kojima bi se SDP mogao baviti, no očito ne i požeški jer njima je tema pitka voda.

Uopće nije upitno da će grad i njegovo vodstvo poduzeti sve mjere da se gradsko područje opskrbi s najboljom mogućom pitkom vodom u bilo kojem vremenskom roku!

Gradsko vodstvo je iznenađeno insinuacijama i bezveznim uznemiravanjima građana, a čudi ih kako itko može pomisliti da grad i njegovi čelnici ne znaju da je pitka voda važna za život kao i kisik. "Apsurdno"- bila je riječ koju smo najviše čuli kad smo ispitivali ovu temu!

U telefonskom upitu gradonačelniku Puljašiću dobili smo sljedeći odgovor: "Jedan od mojih prioriteta rada je poduzeti sve da se kvaliteta života u našem gradu popravi i poboljša. Pitka voda je ključna i prioritetna u tom planu, uz sigurnost, kvalitetu zraka, kako za mene, tako i za moje kolege. Sve što bude potrebno zaštititi, poboljšati i servisirati, uvijek će biti u prvom planu i grad će izdvojiti koliko god sredstava bude potrebno za to. Voda je život, a dobra i zdrava voda je zdrav život tako da građani mogu biti mirni", rekao je gradonačelnik Puljašić i dodao kako svi građani mogu biti sigurni jer će napraviti sve potrebno pogotovo jer je i on sam sa svojom obitelji dio ove zajednice i živi u ovom gradu.
Tagovi: pitka voda, sdp, apsurd, požega, opasnost, puljašić

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Noć knjige 2019.: učlanite se besplatno u knjižnicu!

.

Ima li razloga za brigu? Dolazi golemi oblak pijeska iz Sahare

.

Uskrsni je ponedjeljak: Znate li koje je značenje ovog dana?

.

Uskrs u bar & discotheque-i Platinum 21.4.2019.

.

Čestitka župana Tomaševića

.

ʺLuda babaʺ iz Velike natjerala Ustavni sud da ju zaštiti

.

Kuzmička uskrsna sedmica

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Danas sunčano, sutra moguća kiša

.

Uskrs u požeškoj Katedrali

.

Dva natjecatelja, dva natjecanja, dva prvaka. Idealan rezultat za Body Art tim!

.

Zašto Uskrs mijenja datum?

.

Ekskluzivno: Pošto Kutjevo nije dobilo aerodrom, Općina Kaptol će ipak sve nadoknaditi ?!?!

.

Ludi noćni život u Platinumu 21.4.2019.

.

Baby boom - 123. brigada HV Požega to može i bolje ili ???

.

Pobjeda Kaptola za veliku gužvu na vrhu

.

Danas pretežno sunčano i toplo

.

Vazmeno bdijenje u požeškoj Katedrali

.

Sretan Uskrs!

.

Biskup Škvorčević na Veliku subotu pohodio sjedište Caritasa, Caritasovu kuhinju i obitelji u potrebi

.

Subotnja šetnja Požegom 20.4.2019.

.

Obred Muke Gospodnje u požeškoj Katedrali

FOTONALAZ

Posljednji tjedan foto natječaja „Volim svoju županiju“