SDP: ¨Požega će možda ostati bez pitke vode!¨

SDP PSŽ
(FOTO: sdp.hr)

22.10.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 9027

Baš onako kako naslov kaže: "Požega će ostati bez pitke vode" ili "sigurno neće" moglo se čitati u mnogobrojnim požeškim medijima zadnjih par dana. Osim kod nas, naravno, pošto nas vodstvo SDP-a ne poziva na konferencije, valjda je onaj članak "Cesarik ne diže..." još uvijek u svježem sjećanju pa je to razlog.

Prijeti li Požegi ugrožavanje opskrbe pitkom vodom?

Za sve čitatelje koji to ne znaju, gospodin Ronko je zamrznuo svoj mandat u Požegi i u županiji i prepustio vodstvo još starijim kolegama u stranci. Mladima iz stranke, poput Tamare Puač i Brune Horvata, jednostavno ne daju napraviti korak naprijed, podsjetimo kako je prijedlog Tamare Puač da se ukinu vijećničke naknade u svrhu subvencije udžbenika odbijen. Iz ovog bi se dalo zaključiti da će Ronko, kad se vrati na scenu prije novih izbora, reći kako je podmladio stranku jer je mlađi od trenutnog vodstva, logično.


No, nije ovo današnja tema, o tome ćemo mati još dovoljno redaka u posebnim člancima, a po našoj procijeni, otvorit će se nove teme u naredno vrijeme.


Današnja tema je pitka voda, koja je sama po sebi pitanje za sve generacije, a ne samo aktualne vlasti HDZ-a- Neferovića zadnjih pet godina i Puljašića sada. Pitka voda je strateško i ključno pitanje godinama, a ako se dobro sjećamo, Ronko je također vladao nekoliko mandata... Tako da je ta tema veći problem SDP-u i Ronkovim kolegama nego zadnjih pet godina HDZ-a.

Citiramo Marijana Cesarika s tiskovne konferencije: "Najveći zagađivači vode su industrija i, neočekivano ali istinito, suvremena poljoprivreda. Kako se uzgoj hrane, koji nema za cilj ekološku proizvodnju, temelji na proizvodnji sve veće količine takvi proizvođači se ne ustručavaju od korištenja umjetnih gnojiva i pesticida kako bi povećali prinose. Tako velike zemljišne površine bivaju zagađene ovim tvarima koje se kišama odvode u tlo i zagađuju podzemne izvore pitke vode", rekao je u uvodu tiskovne konferencije Cesarik.

Dakle, dr. Cesarik izjavljuje kako je, zamislite samo, industrija (koja to mnogobrojna industrija???) i poljoprivreda (ovo je za Nobelovu nagradu- otkriće stoljeća) kriva za zagađenje vode.

Što on želi reći? Da ovo malo industrije iselimo, a poljoprivredu pretvorimo u EKO? Što drugo se iz ove izjave može iščitati? Ako je ovo plan budućeg kandidata za gradonačelnika, onda nek nam Bog pomogne.

Očito je da SDP ne otvara teme koje bi i mogle biti zanimljive za tiskovne konferencije. poput nasilja nad ženama (za kojeg je Cesarik izjavio da je to privatni problem, a ne politička tema) ili afere Lucić, raspuštanje ŽO HDZ-a, imenovanje povjerenika Glavića, stanje i pripreme za moguće poplave, nezaposlenost u gradu, iseljavanje mladih, medicinska opskrba, male mirovine- evo primjeri atraktivnih tema za tiskovne konferencije kojima bi se SDP mogao baviti, no očito ne i požeški jer njima je tema pitka voda.

Uopće nije upitno da će grad i njegovo vodstvo poduzeti sve mjere da se gradsko područje opskrbi s najboljom mogućom pitkom vodom u bilo kojem vremenskom roku!

Gradsko vodstvo je iznenađeno insinuacijama i bezveznim uznemiravanjima građana, a čudi ih kako itko može pomisliti da grad i njegovi čelnici ne znaju da je pitka voda važna za život kao i kisik. "Apsurdno"- bila je riječ koju smo najviše čuli kad smo ispitivali ovu temu!

U telefonskom upitu gradonačelniku Puljašiću dobili smo sljedeći odgovor: "Jedan od mojih prioriteta rada je poduzeti sve da se kvaliteta života u našem gradu popravi i poboljša. Pitka voda je ključna i prioritetna u tom planu, uz sigurnost, kvalitetu zraka, kako za mene, tako i za moje kolege. Sve što bude potrebno zaštititi, poboljšati i servisirati, uvijek će biti u prvom planu i grad će izdvojiti koliko god sredstava bude potrebno za to. Voda je život, a dobra i zdrava voda je zdrav život tako da građani mogu biti mirni", rekao je gradonačelnik Puljašić i dodao kako svi građani mogu biti sigurni jer će napraviti sve potrebno pogotovo jer je i on sam sa svojom obitelji dio ove zajednice i živi u ovom gradu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI