Otvorenje Dnevnog centra za starije osobe u Lipiku

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

22.10.2017. | compas.com.hr
Pregleda: 1753

U sklopu projekta "WE CARE – Ageing with Dignity and Respect" ("Brinemo za starenje s dostojanstvom i poštovanjem"), koji se financira iz programa prekogranične suradnje INTERREG CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., u Lipiku je danas otvoren Dnevni centar za starije osobe. Svečanosti otvorenja su prisustvovali gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, ravnatelj Caritasa Rimokatoličkog biskupskog ordinarijata Banja Luka mons. Miljenko Aničić te predstavnici projektnih partnera iz Banja Luke, Lipika i Garešnice.

Dnevni centar za starije osobe u Lipiku opremljen je informatičkom opremom, ali i novim namještajem, kako za dnevni boravak, tako i za kuhinju. Njegov cilj jest doprinijeti mobiliziranju fizičke i intelektualne sposobnosti starijih osoba iz urbanih i ruralnih područja kroz kreativne radionice, sportsko-rekreacijske aktivnosti, kulturu i umjetnost, radionice za samopomoć, savjetovanje i volontiranje. U Centru će biti omogućeno pružanje svakodnevnih usluga za starije osobe putem sastanaka, gledanja TV-a, čitanja novina, organiziranje "zabavnog sata". Projektom će se povećati djelatnost kućne njege i pomoći za starije osobe iz ruralnih područja, a u tu svrhu je kroz projekt nabavljena medicinska oprema za pružanje usluga kućne njege i vozilo.

Ukupna vrijednost ovog iznosi 690.623,50 eura, od kojih je 587.029,96 eura bespovratno. Nositelj projekta je Caritas banjalučke biskupije, a partneri u projektu su gradovi Lipik i Garešnica te Caritas iz Bara, a cilj projekta je poboljšanje kvalitete i dostupnosti zdravstvenih i socijalnih usluga za starije osobe u prekograničnom području Središnje Hrvatske, Sjeverne Bosne i Hercegovine i Južne Crne Gore.


izvor: www.compas.com.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI