Mjesec hrvatske knjige – brojne manifestacije i besplatan upis prvašića i vrtićaraca

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

21.10.2017. | M.M.
Pregleda: 2628

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je koja se tradicionalno odvija svake godine na razini cijele države, a cilj je promocija hrvatske knjige, ali i čitanja općenito. Ovo je manifestacija u kojoj sudjeluju čitatelji, književnici, nakladnici, kulturni djelatnici, odnosno svi oni koji žele biti dio ovako jednog bitnog kulturnog događaja.

Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog, dok nas 23. listopada očekuje dan u potpunosti posvećen čitanju pod nazivom "Danas ti čitam", a 11. studenog i Dan hrvatskih knjižnica.

I Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica svečano otvara i održava Mjesec hrvatske knjige u kojem ne zaboravlja svoje zavičajne pisce koji su svake godine uvršteni u program hrvatske knjige. Ove godine prisjetit ćemo se Matka Pejića uz manifestaciju Putopisni zanos Matka Pejića, gdje ćemo ugostiti Maticu hrvatsku iz Kutine i Đuru Vidmarovića, predsjednika Društva hrvatskih književnika iz Zagreba. Zatim ćemo predstaviti knjigu pjesama Željke Rezo iz Požege "Pokaži nam put, Oče", rođene u Požeškim Sesvetama. Predstavit ćemo i knjigu prof. dr. sc. Josipa Fajdića "Posebnosti Like: priroda, povijest, kultura i istaknute osobe". Manifestacija mjeseca hrvatske knjige u pleterničkoj knjižnici duboko je ukorijenjena među domaćim stanovništvom, gdje je predstavljeno mnoštvo ljudi svih profila i zanimanja – najavio je ravnatelj knjižnice, prof. Franjo Novak.


Osim manifestacija, u mjesecu hrvatske knjige kao i prethodnih godina očekuje nas, u suradnji sa školom i dječjim vrtićem, besplatan upis u knjižnicu za vrtićarce i prvašiće uz posjet i obilazak knjižnice.


I za kraj, u susret Mjesecu hrvatske knjige i jeseni, donosimo stihove Željke Rezo:

"Lijepa li si, Slavonijo,
u godište svako,
a u jesen okićena,
ti mirišeš jako."



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI