Franjo Mazal predstavio novu zbirku pjesama ¨Pozdrav kumu¨

Predstavljanje knjige F. Mazala
(FOTO: M.M.)

21.10.2017. | M.M.
Pregleda: 6928

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige sinoć je Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega održan književni susret pučkog pisca i pjesnika Franje Mazala. Program je vodila Lejdi Oreb, a goste je zabavljao TS Zlatna dolina.




Franjo je rođen u obližnjoj Buku 1949.godine, ali je veći dio života proveo u Zagrebu gdje je već s 20 godina otišao.






"Nakon mirovine sam se učlanio u Udrugu umjetnika A. Šenoa jer sam imao već nekoliko pjesama napisanih od prije, te sam vidio kako se to profesionalno radi. Kad sam skupo svojih pjesama, odlučio sam 2015. godine izdati knjigu "Zapad". Pjesme su rodoljubnog, domoljubnog, ljubavnog i vjerskog sadržaja. Kad mi je umro kum s kojim sam bio jako dobar, napisao sam pjesmu za njega te je upravo ta pjesma bila pokret da napišem još jednu knjigu "Pozdrav kumu" koju danas ovdje predstavljam", rekao je Franjo Mazal.




"Požega kao povijesni grad ima mnogo kulturnog događanja, no doći u Požegu predstaviti knjigu Požežanina je iznimna čast. Franjo je pjesnik ispunjen ljubavlju prema ljudima koje je poznavao i poznaje te su upravo oni tema njegovih pjesama. Knjiga je predstavljena u Novom Vinodolskom i Zagrebu. Mogu svjedočiti kako pisati i predstavljati i upravo zbog toga zahvaljujem knjižnici Požega. Ima mnogo ljudi koji pišu i stvaraju, samo treba znati knjigu upoznati sa svijetom i predstaviti ju na pravi način", rekla je za kraj Lejdi Oreb.












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI