Koncert zagrebačkog kvarteta saksofona

Plakat
(FOTO: 034 portal)

20.10.2017. | Đ.L.
Pregleda: 1903

Zagrebački kvartet saksofona, kojeg su osnovali diplomanti Muzičke akademije u Zagrebu iz razreda prof. Josipa Nochte, u sadašnjem sastavu deluje od 1989. Čine ga DRAGAN SREMEC, profesor saksofona i prodekan na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu - sopran saksofon, GORAN MERČEP, profesor komorne glazbe na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu - alt saksofon, SAŠA NESTOROVIĆ, profesor komorne glazbe na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu te dirigent Big banda HRT - tenor saksofon i MATJAŽ DREVENŠEK, profesor saksofona i prodekan na Akademiji za glazbu Sveučilišta u Ljubljani - bariton saksofon.

>

Gostovali su u mnogim europskim zemljama (Albaniji, Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Hong kongu, Italiji, Latviji, Makedoniji, Monaku, Njemčkoj, Rusiji, Sloveniji, Srbiji, Španjolskoj, Švicarskoj, Turskoj i Velikoj Britaniji), u južnoj Americi (Argentina, Čile) te u Kanadi i SAD-u (Arizona, Connecticut, Georgia, Indiana, Iowa, Louisiana, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Nebraska, New York, New York City, North Carolina, North Dakota, Ohio, Pennsylvania, Texas, Utah, Wisconsin, Wyoming) u eminetnim dvoranama: Emerson Concert Hall u Atlanti, Porgy & Bess Club u Beču, Hôtel de Ville u Briselu, Ny Carlsberg Glyptothek u Copenhagenu, Knežev dvor u Dubrovniku, Cankarjev dom i Slovenska filharmonija u Ljubljani, Círculo de Bellas Artes u Madridu, Ted Mann Hall u Minneapolisu, katedrala u Monte Carlu, Tchaikovsky u Moskvi, Franz-Joseph u Münchenu, Weill Recital Hall - Carnegie Hall u New Yorku, Theatre at the Canadian Museum of Civilization u Ottawi/Gatineau, Grand Palais u Parizu, Richard Wagner u Rigi, Sala Victor de Sabata u Trstu, Teatro Colon u Buenos Airesu, Palao de la Musica u Valenciji, Hrvatski glazbeni zavod i Vatroslav Lisinsku u Zagrebu, Palais des Nations u Ženevi. Kritika i publika pohvalili su njihove nastupe na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, Ohridskom ljetnom festivalu, Festivalu Ljubljana, Zagrebačkom muzičkom bienalu, Europhoniji u Zagrebu, Musicori u Parizu, na Open Europe 2000 Berlin, na Europamusicale 2000 München, NOMUS-u 2003, festivalu Nei suoni dei luoghi `03, ISCM Svjetskim danima glazbe - Slovenija 2003, ISCM Svjetskim danima glasbe - Zagrebačkom muzičkom bienalu 2005, Saxophonii 2005 u Latviji, na svjetskim kongresima saksofonista u Pesaru, Valenciji, Montrealu, Minneapolisu i Ljubljani, St Andrewsu, te na 8. Festivalu komorne glazbe Julian Rachlin & prijatelji u Dubrovniku.


Zagrebački kvartet saksofona dobitnik je sedam nagrada Porin za diskografska izdanja kojih je ukupno 15, a izdana su u Hrvatskoj, Sloveniji i SAD-u, posvećeno im je više od 50 skladbi, a snimali su za HRT, ORF, RTL, RTV Slovenija, Radio France, Radio Spain te WDR.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI