Dinamo gostuje u Jakšiću, Požega kod probuđenog Papuka, a Lipik dočekuje fenjeraša

1.žnl
(FOTO: M.J.)

20.10.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 2224

Sljedećeg vikenda igra se 8. kolo požeške 1. ŽNL u kojem nema klasičnog derbija, sudara momčadi iz samog vrha ljestvice, no zanimljivosti sigurno neće nedostajati. Pobjedom Požege nad Lipikom u prošlom kolu na vrhu je nastala poprilična gužva, osim trojca koji se izdvojio sa 16 odnosno 15 bodova, i Kutjevo i Tim osvježenje sigurno imaju svoju računicu kojom bi se mogli uključiti u borbu za titulu. Na začelju su se pak izdvojili Jakšić i Slaven, a mogli bi se i još više izdvojiti s obzirom da igraju protiv dvije najuspješnije momčadi lige.

U subotu se u Jakšiću igra lokalni derbi, pretposljednji Jakšić dočekuje vodeći Dinamo, dakle bodovi trebaju i jednima i drugima, uz lokalni rivalitet za potpuni doživljaj tu je i činjenica da će i jedni i drugi jurišati na pobjedu. Pažinova momčad je već prosula 8 domaćih bodova, poraženi su od Kutjeva i Mladosti, remizirali su s Lipikom.. Ako ponovno ostanu praznih ruku na Jajarama bit će to znak za paljenje alarma. Dinamo pak igra odlično, marljivo skuplja bodove, a iako su u prošlom kolu prokockali 2:0 vodstvo na svom terenu sigurno imaju razloga za optimizam uoči ovog susreta. Iznimno bitna prednost za Jakšić je neigranje Tomislava Žuljevića koji je zaradio tri žuta kartona, to je jedna velika briga manje za Bošnjaka i njegovu obranu, no i dalje Dinamo ima opasnih pojedinaca..

Drugi subotnji susret igra drugoplasirana momčad lige, Lipik će na svom stadionu ugostiti Slavena. Dakle u subotu ćemo sigurno znati tko će sljedeći tjedan provesti na začelju, a vrlo vjerojatno i na vrhu lige, iako naravno u Požegi čekaju rasplet koji bi im otvorio priliku za skok na vrh ljestvice. Teško je takvo nešto očekivati s obzirom na formu i Lipika i pogotovo Slavena koji od samog početka sezone tavori na samom dnu. Lipik je ogroman favorit u tom susretu, ionako s kadrom tanki gosti u Lipik dolaze bez Miletića i Marinca koji će odraditi suspenziju, a s druge strane Kužilek ima na raspolaganju sve adute.


Požega će od vodećeg dvojca imati ipak najteži zadatak iako su Mitrovićevi igrači sigurno favorit u Velikoj. Papuk je očajno krenuo u sezonu, no sada ne znaju za poraz tri kola, uzeli su bod u Vidovcima i jasno da je sada to ipak jedna druga, bolja momčad koja može nauditi svakomu. Veliki teren u Velikoj igrati će veliku ulogu, dok su igrači Papuka navikli na njega i znaju koristiti ogroman prostor koji se uvijek otvori, i Požega vidi svoju priliku travnjaku koji im sigurno nudi priliku da razviju svoju igru kroz posjed koju je teško zaustaviti kada se protivniku ostavi prostora. Bez obzira na dobru formu Kljajićeve momčadi i neupitnu kvalitetu, gosti su favorit, uz sjajno raspoložene Kahaneka i Golića te ukupno daleko najefikasniji napad lige gosti stižu po sva tri boda.


Derbi kola igra se u Kutjevu gdje se sastaju susjedi na ljestvici s istim bodovnim učinkom. Jedni će nakon 8. kola sasvim sigurno ispasti iz svih kombinacija za vrh, a u slučaju remija i jedni i drugi. Bit će to dvoboj momčadi koje žele posjed, i jedni i drugi vole držati loptu i slagati napade. Kontre su nešto jači adut gostima pa se možda čini za njih boljim da prepuste posjed domaćinu. Kutjevo će biti bez Domagoja Majetića, a Ivo Papak ne može računati na Josipa Novaka i Tomislava Banožića, bitni izostanci i na jednoj i na drugoj strani koji će isto tako utjecati na ishod, s obzirom na širinu kadra ovo je svakako voda na mlin Kutjevu koje je do sada na svom terenu na maksimalnom učinku, ako tako i ostane mogu razmišljati o velikim stvarima, u svakom drugom slučaju može krenuti slaganje priče za novu sezonu.

U Kaptol u nedjelju dolazi Mladost na dvoboj pobjednika iz prošlog kola. Tri boda iz prošlog kola i jednima i drugima su donjela dosta mira, nema više nikakvog pritiska i mogu odigrati jednu mirnu utakmicu, posebno gosti koji nemaju nikakvog imperativa dok Kaptol ipak na domaćem terenu ne smije prosipati bodove. Iako je Mladost jako dobra ekipa, Kaptol u ovu utakmicu ulazi kao favorit iako je na ljestvici iza Mladosti. Problem za Kaptol je sigurno izostanak Darmopila koji je u Mihaljevcima bio najbolji pojedinac utakmice, no i Mladost ima jedan isto tako važan izostanak, Tadić neće moći računati na Nikolu Đaka.

Croatia koja je ambiciozno i dobro krenula u novu sezonu upala je u probleme, posljednju pobjedu upisali su u 3. kolu kada su slavili u Gradcu, sa 7 bodova na računu ne mogu imati nekakav poseban mir iako im prezentacije Jakšića i Slavena ipak ostavljaju prostora da nemaju presing. Gostovanje u Buku sigurno nije mjesto gdje se netko želi ići vaditi, no sjetimo se proljetne polusezone kada je Croatia upravo u Buku golom Josipa Kajana osvojila možda i ključne bodove za ostanak. Dakle, Mihaljevčani će sigurno biti tvrd orah BSK-u koji je objektivno kvalitetnija ekipa u ovom trenutku, no niti Pejnovićeva momčad ne igra na očekivanoj razini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI