Na Rekreaciji održana aktivnost ¨Volonteri u parku¨

"Volonteri u parku"
(FOTO: M.M.)

19.10.2017. | M.M.
Pregleda: 3527

Aktivnost nacionalnog programa "Živjeti zdravo", komponenta "Volonteri u parkovima". održana je danas na Rekreaciji u Požegi uz podršku Grada Požege ali i Županije, Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Društva Naša djeca Požega, udruge "Zdravi život", Kluba "Body Art", drugih zainteresiranih udruga i klubova te OŠ "D. Cesarić".








Cilj ove aktivnosti je da naši sugrađani prepoznaju vrijednost ovih inicijativa svjesni pozitivnih učinaka tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom na vlastito zdravlje i zdravlje djece.





"Ovu akciju pratimo već dvije godine i ovim putem se zahvaljujemo svima koji podupiru i sudjeluju u aktivnosti "Volonteri u parku". Važno je za napomenuti da u ovoj aktivnosti mogu sudjelovati i osobe treće životne dobi, a ne samo mladi", rekao je Mato Matijević, dr.med.vet. univ.mag. teriogenologije, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.




"Grad Požega je kontinuirano nastavio proširivati svoje šetnice uz dodatnih 1700 metara uz Veličanku i naravno da smo sretni što sve objekte u koje ulažemo naši sugrađani koriste za aktivnosti kojima održavaju zdrav život koji i mi kao grad promoviramo. Grad će promovirati i poticati ovakve projekte u budućnosti i zahvaljujem Zavodu za javno zdravstvo koje potiče i organizira ovakve aktivnosti", govori gradonačelnik Darko Puljašić.




"Ovo je drugi događaj "Volontera u parkovima". Cilj nam je ponovno dovesti djecu u parkove da se igraju i provode slobodno vrijeme na svježem zraku te da manje budu ispred kompjutera i televizije. Želimo iskoristiti prekrasno vrijeme ovih par dana te planiramo organizirati ovakav događaj jedan dan u tjednu kako bi sva djeca mogla sudjelovati", dodala je za kraj Jelena Fuček, koordinatorica projekta iz Udruge Zdrav život.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI