Javni poziv za dodjelu stipendija studentima s područja grada Kutjeva

Kutjevo
(FOTO: Google)

19.10.2017. | kutjevo.hr
Pregleda: 3454

Pozivaju sezainteresirani studenti koji imaju prebivalište na području Grada Kutjeva, kojiispunjavaju uvjete utvrđene ovim pozivom da podnesu prijave za dodjelustipendija za akademsku godinu 2017/2018.

Dodjeljuje se 10stipendija, svaka po 600,00 kn mjesečno.

Pravo podnošenjaprijava imaju redovni studenti sveučilišta, veleučilišta i visokih škola uRepublici Hrvatskoj koji su redovno upisani u višu godinu studija u odnosu naprošlu godinu ili su redovno upisani u prvu godinu studija u odnosu na srednjoškolskoobrazovanje, koji:


- su državljani RepublikeHrvatske,
- imaju prebivalište napodručju Grada Kutjeva,
- podnesu uredne prijavepo ovom javnom pozivu,

- po bodovanju zauzmumjesto na rang listi od 1. do 10.


Pravo podnošenja prijavanemaju studenti koji ponavljaju godinu, koji su ostvarili pravo na stipendijuod Grada Kutjeva, a nisu izvršili ugovorene obveze i studenti koji ostvarujustipendiranje iz drugih izvora.

Prijave se podnose uroku od 15 dana od dana objave ovog poziva u tjedniku Požeška kronika, nainternetskim stranicama i oglasnoj ploči Grada Kutjeva, odnosno najkasnije do 3. studenog 2017., pisanim putem uzatvorenoj omotnici na adresu GradKutjevo – Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg graševine 1, 34340 Kutjevo,a moraju sadržavati:

-prijavu za dodjelustipendije,

-dokaz o prebivalištu napodručju Grada Kutjeva (uvjerenje MUP-a)

-presliku osobneiskaznice,

-potvrdu sveučilišta,veleučilišta ili visoke škole o upisu, odnosno za studente viših godina studijapotvrdu o upisu u višu godinu studija,

-studenti prve godinestudija svjedodžbe od sva četiri razreda srednje škole i završnog ispita, astudenti viših godina studija presliku indeksa,

-izjavu ovjerenu kodjavnog bilježnika da nije korisnik neke druge stipendije ili potpore zastipendiranje,

-potvrdu nadležneispostave Porezne uprave o primanjima članova zajedničkog kućanstva za svečlanove kućanstva starije od 15 godina (plaća, mirovina, obiteljska mirovina,alimentacija, stalna socijalna pomoć, isplaćene naknade plaće za bolovanje terodiljne i roditeljske naknade u slučaju nezaposlenosti), ne starije do 30 danaod dana podnošenja prijave,

-potvrdu o sastavukućanstva (obiteljskom statusu),

-uvjerenje nadležnogureda za obranu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.


Postupak dodjelestipendija provodi povjerenstvo od 3 člana koje imenuje Gradonačelnik.Povjerenstvo prikuplja prijave, stručno ih obrađuje i utvrđuje listu kandidataza dodjelu stipendije te donosi odluku o dodjeli stipendije.

Dostava odluke o dodjelistipendija vrši se javnoj objavom na internetskim stranicama i oglasnoj pločiGrada.


Pravo prvenstva narang listi za dodjelu stipendija utvrđuje se prema socijalnom kriteriju ikriteriju uspjeha u prethodnoj akademskoj odnosno školskoj godini zbrajanjembodova ostvarenih prema navedenim kriterijima.

Temeljem odluke ododjeli stipendije sklapa se ugovor o stipendiranju kojim će se reguliratiprava i obveze Grada Kutjeva i stipendiranog studenta. Isplata stipendijezapočinje nakon sklapanja ugovora o stipendiji.

Ostale informacije onavedenom mogu se dobiti na telefon 034/315-008 ili na www.kutjevo.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI