Javni poziv za dodjelu stipendija studentima s područja grada Kutjeva

Kutjevo
(FOTO: Google)

19.10.2017. | kutjevo.hr
Pregleda: 3470

Pozivaju sezainteresirani studenti koji imaju prebivalište na području Grada Kutjeva, kojiispunjavaju uvjete utvrđene ovim pozivom da podnesu prijave za dodjelustipendija za akademsku godinu 2017/2018.

Dodjeljuje se 10stipendija, svaka po 600,00 kn mjesečno.

Pravo podnošenjaprijava imaju redovni studenti sveučilišta, veleučilišta i visokih škola uRepublici Hrvatskoj koji su redovno upisani u višu godinu studija u odnosu naprošlu godinu ili su redovno upisani u prvu godinu studija u odnosu na srednjoškolskoobrazovanje, koji:


- su državljani RepublikeHrvatske,
- imaju prebivalište napodručju Grada Kutjeva,
- podnesu uredne prijavepo ovom javnom pozivu,

- po bodovanju zauzmumjesto na rang listi od 1. do 10.


Pravo podnošenja prijavanemaju studenti koji ponavljaju godinu, koji su ostvarili pravo na stipendijuod Grada Kutjeva, a nisu izvršili ugovorene obveze i studenti koji ostvarujustipendiranje iz drugih izvora.

Prijave se podnose uroku od 15 dana od dana objave ovog poziva u tjedniku Požeška kronika, nainternetskim stranicama i oglasnoj ploči Grada Kutjeva, odnosno najkasnije do 3. studenog 2017., pisanim putem uzatvorenoj omotnici na adresu GradKutjevo – Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg graševine 1, 34340 Kutjevo,a moraju sadržavati:

-prijavu za dodjelustipendije,

-dokaz o prebivalištu napodručju Grada Kutjeva (uvjerenje MUP-a)

-presliku osobneiskaznice,

-potvrdu sveučilišta,veleučilišta ili visoke škole o upisu, odnosno za studente viših godina studijapotvrdu o upisu u višu godinu studija,

-studenti prve godinestudija svjedodžbe od sva četiri razreda srednje škole i završnog ispita, astudenti viših godina studija presliku indeksa,

-izjavu ovjerenu kodjavnog bilježnika da nije korisnik neke druge stipendije ili potpore zastipendiranje,

-potvrdu nadležneispostave Porezne uprave o primanjima članova zajedničkog kućanstva za svečlanove kućanstva starije od 15 godina (plaća, mirovina, obiteljska mirovina,alimentacija, stalna socijalna pomoć, isplaćene naknade plaće za bolovanje terodiljne i roditeljske naknade u slučaju nezaposlenosti), ne starije do 30 danaod dana podnošenja prijave,

-potvrdu o sastavukućanstva (obiteljskom statusu),

-uvjerenje nadležnogureda za obranu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.


Postupak dodjelestipendija provodi povjerenstvo od 3 člana koje imenuje Gradonačelnik.Povjerenstvo prikuplja prijave, stručno ih obrađuje i utvrđuje listu kandidataza dodjelu stipendije te donosi odluku o dodjeli stipendije.

Dostava odluke o dodjelistipendija vrši se javnoj objavom na internetskim stranicama i oglasnoj pločiGrada.


Pravo prvenstva narang listi za dodjelu stipendija utvrđuje se prema socijalnom kriteriju ikriteriju uspjeha u prethodnoj akademskoj odnosno školskoj godini zbrajanjembodova ostvarenih prema navedenim kriterijima.

Temeljem odluke ododjeli stipendije sklapa se ugovor o stipendiranju kojim će se reguliratiprava i obveze Grada Kutjeva i stipendiranog studenta. Isplata stipendijezapočinje nakon sklapanja ugovora o stipendiji.

Ostale informacije onavedenom mogu se dobiti na telefon 034/315-008 ili na www.kutjevo.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI