Na Jankovcu održano natjecanje u kuhanju kotlić gulaša

Jnakovac
(FOTO: pp-papuk)

18.10.2017. | www.pp-papuk.hr
Pregleda: 3531

Prepuni Jankovac, prelijepo sunčano poslije podne, jedinstveni ugođaj prirode pod Papukom i miris jedne od prepoznatljivih delicija ovoga kraja, gotovo da bolje ne možeš poželjeti. Sve to dio je manifestacije u organizaciji Turističke zajednice Čačinci, Parka prirode Papuk i Planinarskom doma Jankovac. Na izletištu Jankovac održano je 4. natjecanje u kuhanju kotlić gulaša. Natjecanje je okupilo 12 sudionika iz tri županije, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske koji us se okušali u spravljanju ove delicije specifične za podpapučko podneblje. Nakon 3 sata kuhanja, stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač, Vlado Borić i Ana Marunica kušali su sve uzorke:

"Moram priznati da su me natjecatelji iznenadili kvalitetom. Od 12 uzoraka preko pola je bilo vrhunskih kotlić gulaša i bilo je teško odlučiti. Ocjenjivali smo okus, boju i kompaktnost i npr. neki su imali sjajnu boju i kompaktnost, ali greška je bila u začinima, ili previše soli ili se začini nisu dovoljno spojili s mesom. U svakom slučaju pohvala svima i pozivam ih sve da dođu i iduće godine." – rekao je predsjednik Povjerenstva Dalibor Kovač, glavni kuhar na Jankovcu.

Povjerenstvo je kraju najviše bodova dodijelilo ekipi Šumari Čačinci s glavnim kuharom Željkom Rođakom iz Feričanaca, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Perkoviću iz Orahovice dok je treće osvojio Požežanin Aleksandar Božić:


"Došli smo zapravo ovdje uživati u ljepotama Jankovca i okušati su u kuhanju. Ispalo je odlično, i presretni smo. Tajna dobrog kotlić gulaša je u kvalitetnom mesu i dobrim začinima,a meni se evo sve poklopilo, gulaš mi je ispao kako sam priželjkivao i moram svakako reći da je mi je najvažnija bila poduka koju je odradila moja supruga. Svakako naglašavam da smo ovdje svi pobjednici koji smo sudjelovali, ovo druženje i uživanje u prekrasnom Papuku i Jankovcu je neprocjenjivo." – rekao je Željko Rođak glavni kuhar pobjedničke ekipe Šumari Čačinci.


Jankovac i ovo podneblje su posebno poznati po gastronomiji pa je ovo natjecanje sjajna promocija i gastronomije i turizma ovoga kraja:

"Ovo je samo jedna od gastronomskih manifestacija kojom se Jankovac predstavlja kroz godinu, a sam planinarski dom vrvi sjajnim gastronomskih specijalitetima specifičnim za ovaj dio Hrvatske i svakako da, što se tiče selektivnih vrsta turizma u Hrvatskoj, gastronomija Jankovca je jedna od vodećih." – kaže Ana Marunica direktorica TZ ureda Čačinci.

Javna ustanova Parka prirode Papuk pružila je veliku pomoć u suorganizaciji:

"Ono što posebno veseli je uz velik broj sudionika i sjajan turistički posjet Jankovcu, evo ovoga puta nas je poslužilo i vrijeme i sve je bilo u vrhunskom ambijentu. Kao Ustanova težimo ovakvim manifestacijama koje još pridonose promociji kako Jankovca tako i cijelog Parka i naravno da pružamo svu moguću pomoć." – rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac koji je uz Anu Marunicu i predsjednika stručnog povjerenstva Dalibora Kovača uručio nagrade najuspješnijim kuharima kotlić gulaša.

izvor: www.pp-papuk.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI