Stanje sportskih objekata koje održava Javna ustanova ¨Sportski objekti Požega¨

Sportska dvorana "Tomislav Pirc"
(FOTO: M.M.)

17.10.2017. | M.M.
Pregleda: 5128

Danas smo posjetili Javnu ustanovu - SPORTSKI OBJEKTI POŽEGA te razgovarali s ravnateljem dr. sc. Goranom Ribičićem i obišli par sportskih objekata koji su u nadležnosti istoimene ustanove kako bi vidjeli koji su to infrastrukturni zahvati napravljeni po pitanju održavanja u zadnje tri godine.

1. SPORTSKA DVORANA "TOMISLAV PIRC"

- "Dvorana je obnovljena 2014. god. samo u njenom vanjskom dijelu. Postavljena je izolacija oko cijele dvorane, postavljena nova stolarija i novi krov.


- U unutrašnjem dijelu dvorana nije urađeno ništa, a za njenu održivost i funkcionalnost potrebno je hitno promijeniti parket i rasvjetu. Parket je star koliko i dvorana i svake se godine sanira koliko je to moguće, pa smo tako i ove godine izvršili učvršćivanje parketa za njegovo postolje, na način da je utiplano oko tisuću novih tipli koje ga drže za njegovu konstrukciju. Također potrebno je promijeniti i rasvjetu u dvorani, koja je zastarjela, puno troši energije i ne udovoljava novim standardima za odigravanje službenih utakmica.


- Prošle godine sanirana je mala dvorana (obrušen i lakiran parket, oličeni zidovi te sanirane svlačionice)



- Ove godine smo izvršili i rekonstrukciju kotlovnice koja je bila nužna. Da se nije izvršila rekonstrukcija, dvorana ne bi bila u funkciji, jer ne bi bilo grijanja.



- Dvorana i njeni prateći sadržaji se čiste i dezinficiraju svaki dan, kao i vanjske površine koje pripadaju dvorani." - rekao je Ribičić i nastavio



2. SPORTSKA DVORANA "SOKOL"

- "Dvoranu smo preuzeli u jako lošem stanju. U skladu sa našim materijalnim mogućnostima postepeno smo izvršili niz sanacija. 2016 god. sanirali smo veliki hodnik, svlačionice i sanitarne čvorove i dobrim dijelom kotlovnicu. Ove godine sanirali smo parket u dvorani, zaštitni drveni sloj na zidovima unutar dvorane i oličili dio zidova koji se naviše prljaju za vrijeme njenog korištenja.

- Dvorana i njeni prateći sadržaji (svlačionice, hodnik i sanitarni čvorovi) se redovito čiste i održavaju, kao i predvorje dvorane.

- Obje dvorane imaju prioritet održavanja iz razloga što se u tim dvoranama održava nastava Tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih škola grada Požege.

- Obje dvorane prihoduju određena sredstva, koja se na kraju i ulažu u njihovo održavanje."







3. GRADSKA KUGLANA

- "Objekt je također obnovljen 2014 god. samo u njenom vanjskom dijelu. Postavljena je toplinska izolacija, nova PVC stolarija, ožbukana je i postavljen je novi krov. Unutrašnjost kuglane nije obnovljena. Ustanova je prošle godine sama oličila unutrašnjost, a ove godine se obrusio i olakirao parket, kupio novi linoleum ispred pete i šeste staze. Za održivost sustava kuglačkih staza, elektronike i mehanike koji su stari i dotrajali u proteklih godinu dana uložena su znatna sredstva.

- Kuglana i njeni prateći sadržaji (svlačionice, hodnik i sanitarni čvorovi) se redovito čiste i održavaju, kao i predvorje dvorane.

- Zbog loše organizacije Gradskog kuglačkog saveza, kuglana ne prihoduje niti jednu kunu, a isti savez zahtjeva velika sredstva u njenu održivost."







4. SPORTSKO REKREACIJSKI CENTAR

- "Rekonstruiran je i saniran 2014 god. uz redovno održavanje (što Ustanova svakodnevno i provodi) zadovoljava uvjete za sve sportske aktivnosti koje se tamo odvijaju. Dobili smo niz pohvala od građana ovog grada za održavanje i urednost cijelog objekta."







5.STADION NK SLAVONIJA

- "Uz redovito održavanje igrališta i cijelog kompleksa, ove godine smo sanirali i unutrašnjost objekta (ulaz, hodnik, svlačionice i uredski prostor). Objekt je dotrajao i zahtjeva novu rekonstrukciju i izgradnju. Zbog svoje dotrajalosti jako teško je održavati isti. Reklo bi se "rupa bez dna""







6.GRADSKI BAZENI

- "Objekt koji je rekonstruiran i obnovljen prošle 2016 godine. Zbog rokova izgradnje, mnogi radovi nisu završeni do kraja. Zbog toga smo imali velikih poteškoća u funkcionalnosti bazena prošle sezone, a također i ove sezone. Svi nedostaci koji su uočeni, evidentirani su i u obliku izvješća predani vlasniku objekta. Ukoliko se svi nedostatci ne budu sanirali do slijedeće sezone; bazeni neće biti u funkciji.

- Ustanova je ove sezone ispunila sve zakonske obveze vezane za rad bazena, i uz redovito svakodnevno održavanje bazen je uspješno završio sezonu, bez većih zastoja."

"Teško je zadovoljiti sve korisnike sportskih objekata, jer su sredstva ograničena. Svake godine imamo jednaka proračunska sredstva od grada, a ostatak pokrivamo iz vlastitih prihoda. Sve zajedno još uvijek nije dovoljno, ali kroz dvije do tri godine kada se većina problema na objektima sanira i rekonstruira održivost istih ne bi trebala biti upitna." - na kraju je zaključio Goran Ribičić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI