Kanižlići ne odustaju: Planinarenjem obilježili Europski tjedan kretanja

Kanižlići obilježili Europski dan kretanja
(FOTO: OŠ A. Kanižlića)

16.10.2017. | V.Č.
Pregleda: 4655

Već petu godinu Osnovna škola Antuna Kanižlića aktivno se uključuje sa svim učenicima i učiteljima u obilježavanje Europskog tjedna kretanja.








Prethodnih godina svi su učenici i djelatnici zajedno šetali stazama Požeške gore, a ove su, zbog lošeg vremena dana kada je prvotno dogovorena zajednička šetnja, svoje šetnje proveli u tri navrata. Prvi su planinarili i šetali učenici nižih razreda Matične škole 29. rujna 2017., zatim su u šetnju pošli učenici Područne škole Vidovci 4. listopada 2017., a obilježavanje završili učenici viših razreda svojim kretanjem po stazama Požeške gore 12. listopada 2017.







Ovoj manifestaciji učenici i djelatnici posvećuju jedan cijeli školski dan. Smisao cjelokupnog događanja je kretanje, planinarenje ili duže šetanje, ali i održavanje nastave na terenu kojom su se nadopunili nastavni sadržaji praktičnom primjenom stečenih znanja u prirodi, a u skladu s nastavnim sadržajima pojedinih predmeta. Osim obrazovnog dijela, učenicima je ovo bila prilika da se druže, bolje upoznaju jedni druge, uživaju u lijepom sunčanom danu i prirodi koja okružuje naš grad Požegu.







Grupe učenika krenule su u planinarski pohod po jednoj od staza na Požeškoj gori: staza prema Komušini i Lazama, Poučni put Sokola, Koydlov zdenac, staza fra Luke Ibrišimovića. Oni najmanji pošli su u šetnju gradom, do Rekreacije.




Na svim stazama učenike su pratili stručni vodiči požeškog Planinarskog društva Sokolovac te članovi HGSS postaje Požega, koji su učenicima za vrijeme održavanja sata nastave približili svrhu i djelovanje HGSS-a. Podršku ovom školskom projektu i ove je godine dao Predrag Livak, predsjednik požeškog Planinarskog društva Sokolovac, te djelatnici JU za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije.




Obilježavanje Europskog tjedna kretanja jedinstvena je prilika pokazati koliko je kretanje važno jer se i djeca i odrasli u današnje vrijeme premalo kreću. Šetnje Požeškom gorom pokazuju druge mogućnosti provođenja slobodnog vremena, boravka na svježem zraku, u prirodi. Učenici usput i uče o prirodi, ekologiji, zavičaju na opipljiv i opušteniji način.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI