Akademik Senker u Gimnaziji u Požegi održao predavanje o ¨Suvremenom kazalištu¨

Predavanje akademika Borisa Senkera
(FOTO: M.M.)

16.10.2017. | M.M.
Pregleda: 2440

Akademik Boris Senker iz Zagreba koji je redoviti profesor na odsjeku za Komparativnu književnost te je predavao teatrologiju, a sada radi u Leksikografskom uredu kao urednik Kazališnog leksikona danas je u Gimnaziji u Požegi održao predavanje na temu "Suvremenog kazališta".




"U Požegu sam došao na poziv Vesne Vlašić ispred Matice hrvatske govoriti gimnazijalcima o suvremenom kazalištu koje nije njihov dio nastavnog programa.


U današnjem predavanju želim naglasiti da ne postoji samo jedno kazalište već da su tu vrlo različiti oblici koji se nazivaju istim te da ih treba razlikovati i da treba znati s čim se susrećemo." - rekao je akademik Skender





"Ogranak Matice hrvatske pozvao je akademika Senkera kako bi održao predavanje učenicima gimnazije u Požegi koji je uvaženi teatrolog, znanstvenik, sveučilišni profesor i zaista će djeca imati što čuti u današnjem predavanju.




Na kraju moram naglasiti kako profesor Senker ima jednu poveznicu s Požegom, naime on je napisao tekst "Floromanija", a Gradsko kazalište u Požegi je ove godine u veljači održalo premijeru predstave i postavilo to na kazališne daske." - rekla je Vesna Vlašić







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI