U Eminovcima počela izgradnja pješačke staze- moguće povezivanje s Požegom

Izgradnja pješačke staze u Eminovcima
(FOTO: A.M.)

13.10.2017. | A.M.
Pregleda: 9227

Uz vrlo prometnu Državnu cestu D-51 u Eminovcima počela je izgradnja pješačke staze, a u sklopu projekta vrijednog 2,7 milijuna kuna gradit će se još i pješački most, uredit će se autobusna stajališta i parkirališna mjesta, nositelj ove investicije su Hrvatske ceste.








Pješačka staza će biti izgrađena s desne strane iz pravca Požege prema Jakšiću, a za ovaj projekt Općina Jakšić je svu potrebnu dokumentaciju ishodila još početkom ove godine. Staza će biti dugačka 1 760 metara i široka 1,5 metar te će uz rubove biti postavljeni ivičnjaci s obje strane. Također će se izgraditi 24 parkirališna mjesta ispred nogometnog igrališta te sveukupno urediti tri autobusna ugibališta.








Izvođač radova je tvrtka Promet građenje d.o.o. iz Požege koja je prošla na natječaju kao zajednica ponuditelja uz tvrtku Geokod d.o.o. iz Slavonskog Broda, te je već dobro poodmakla s izvođenjem radova.







Isto tako, postoje neke naznake da bi se Općina Jakšić pješačkom stazom mogla povezati s gradom Požegom, no na tom projektu se tek radi i ništa još nije službeno potvrđeno.

Stanovnici Eminovaca koje smo danas zatekli kažu kako im je izgradnja ove pješačke staze od velike važnosti jer u selu ima dosta djece koja idu iz škole i u školu, ali i starijih osoba koje se kreću selom te će im pješačka staza znatno olakšati i osigurati kretanje. Kažu kako bi im bilo drago da se Eminovci povežu s Požegom jer ima ljudi koji idu pješice do grada, pogotovo do bolnice.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI