Povjerenstvo ŽO HDZ-a jutros održalo prvu sjednicu

Prof. dr. sc. Željko Glavić
(FOTO: M.B.)

10.10.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 9215

Jutros je održana prva sjednica Povjerenstva Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije. Na sjednici su sudjelovali povjerenik ŽO HDZ-a prof.dr. sc. Željko Glavić i članovi povjerenstva; gradonačelnici gradova i načelnici općina u našoj županiji.

Dr. Glavić izjavio je kako je Povjerenstvo na svojoj prvoj sjednici analiziralo raspuštanje Županijskog odbora te raspravljalo o zadacima koji proizlaze iz te odluke. "Razgovarali smo na koji način raditi, a jedinstven zaključak svih nas je da ne ulazimo u odluke vrha stranke. Mi ćemo odluku provesti. Ovo je pobjednička županija jer HDZ ima vlast u svim općinama, gradovima i samoj županiji. Imamo dovoljno snage da ove probleme koji su trenutno aktualni riješimo na zadovoljstvo svih članova HDZ-a, ali i na zadovoljstvo svih građana. Zajednički stav je da trebamo nastavljati dalje, bez problema koji nas opterećuju", rekao je prof. sr. sc. Željko Glavić i dodao kako će nastojati da lokalne jedinice funkcioniraju i bolje nego do sada.

Na pitanje novinara o stavu Povjerenstva ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije na cjelokupnu situaciju župana Tomaševića, dr. Glavić je kazao kako Povjerenstvo podržava odluku predsjednika stranke. "Mi na to nemamo što dodati jer je predsjednik stranke jasno iznio stav HDZ-a. Sve se ovo dogodilo prije nekoliko dana i treba vremena da se može hladno razgovarati o svemu, a doći će i ta tema na red. Mi ćemo raditi na rješavanju problema koji su se pojavili i koji su nama neugodni, ali ćemo ih probati riješiti. To je svakako problem događanja vezanog uz župana koji je iz redova HDZ-a i problem gospodina Lucića s novinarom. Ja i kao liječnik i kao osoba nisam sklon nasilju nad ženama i niti u bilo kojem obliku podržavam nasilje nad ženama. Osuđujem takvo nasilje bez obzira tko ga je napravio", rekao je za kraj povjerenik Glavić.


Gradonačelnica Pakraca i predsjednica Udruge žena Katarina Zrinski, Anamarija Blažević, također je na upit novinara o obiteljskom nasilju župana Tomaševića rekla kako najoštrije osuđuje bilo kakvo nasilje, bilo to nad ženama, djecom ili nekom trećem, no da u privatne odnose župana Tomaševića ili bilo koga drugoga ne želi ulaziti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI