Veleučilište potpisalo ugovor za izgradnju Studentskog doma

Potpisivanje ugovora VUP
(FOTO: VUP)

09.10.2017. | VUP
Pregleda: 3859

U prostorijama Vlade RH dekan Veleučilišta u Požegi dr.sc. Dinko Zima potpisao je dana 05.10.2017. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. KK.09.1.2.01.0013 za projekt "Izgradnja studentskog doma u Požegi".

Za Upravljačko tijelo Ugovor je potpisala ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac dipl.oec., a za Posredničko tijelo razine 2 ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.


Zapadno i južno pročelje


Razdoblje provedbe Projekta je 36 mjeseci, odnosno od 15. prosinca 2016. godine do 15. prosinca 2019. godine. Ovim je Veleučilište ostvarilo bespovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega.


Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji.

Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su: doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju; unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma.



Isotčno i sjeverno pročelje

Ciljna skupina projekta su redovni studenti Veleučilišta u Požegi, sa mjestom prebivališta izvan grada Požege, sa posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom položaju.

U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2. koji će u svom sastavu imati slijedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente sa invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Idejni i glavni projekt zgrade studentskog doma izradilo je poduzeće Termoprojekt d.o.o. iz Požege, dok je projektnu prijavu izradila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji sa djelatnicima Veleučilišta u Požegi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI